Select Page

NAJLJEPŠA RAZGLEDNICA POSUŠJA: Gastro festivalom na Blidinju zatvoreno “Posuško lito”

NAJLJEPŠA RAZGLEDNICA POSUŠJA: Gastro festivalom na Blidinju zatvoreno “Posuško lito”

Kroz dva dana proteklog vikenda posjetitelji Parka prirode Blidinje imali su priliku kušati i kupiti brojne prirodne proizvode, upoznati se s domaćim proizvođačima te uživati u brojnim kako tradicionalnim, tako i modernijim jelima pripremljenima na sajmu 2. Blidinje gastro festivala.

Prvog dana festivala uz domaću hranu i piće posjetitelji su uživali u glazbenoj izvedbi benda Trio Penava, logorskoj vatri, natjecanjima, a za one najmlađe posebna atrakcija bio je dječji kutak s raznim igrama i malim izazovima.

Jučerašnji program Blidinje gastro festivala započeo je u 12 sati. Uz bogatu ponudu raznih izlagača svi su uživali u predstavljanju tradicijskih običaja i nastupu Kulturno športskog društva Rakitno.

Nagrađen je i najbolji štand koji se izabrao glasovima posjetitelja. Titulu najboljega ove godine je odnio štand CO TRINKA. Nažalost uporna kiša oba dana onemogućila je održavanje male škole planinarstva u organizaciji HPD PLOČNO bez čijeg bi angažmana i zalaganja bilo teško održati festival.

Uz ugodno druženje, dobru hranu, glazbu i zabavu u ovoj prekrasnoj prirodi, festivalom je zatvorena manifestacija „Posuško lito 2019“.

Ovogodišnje Lito bilo je rekordno, kako po broju događaja tako i po broju njihovih posjetitelja koji su posjetili našu općinu. Sve je predstavljalo veliki izazov u organizacijskom smislu za Općinu Posušje stoga se posebno zahvaljujemo Organizacijskom odboru, svim volonterima, djelatnicima javnih poduzeća i ustanova, djelatnicima policije i Doma zdravlja koji su pružali podršku u organizaciji, brojnim udrugama i pojedincima. Svima koji su doprinijeli da Posuško lito i ove godine iz našeg gradića pošalje prekrasnu sliku malog ugodnog mjesta za življenje.

Posuško lito s pravom predstavlja NAJLJEPŠU RAZGLEDNICU POSUŠJA, a na svima nama je da i idućih godina nastavimo uzlaznom putanjom u organizaciji ove manifestacije, poručili su iz općine Posušje.

Općina Posušjr

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading