Select Page

David Milićević brončani u Beogradu

David Milićević brončani u Beogradu

Proteklog vikenda posuški taekwondoaši su u sklopu reprezentacije taekwondo Saveza Herceg Bosne nastupili na međunarodnom G2 turniru “Galeb Belgrade tropy 2022” koji se kroz tri dana održao u Beogradu, a na kojem je nastupilo preko 800 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Petak je bio namijenjen za kadete gdje su nastupili članovi posuškog taekwondo kluba “Poskok”. David Milićević je u kategoriji kadeta do 53 kg osvojio brončanu medalju, a Lucija Miličević je u kategoriji kadetkinja do 59 kg izgubila borbu za medalju.

U subotu su na tatami izišli juniori. Među njima je bila i posušanka Filipa Bašić u kategoriji juniorki do 59 kg. Filipa je u jako teškoj kategoriji pobijedila u osmini finala predstavnicu iz Srbije da bi u četvrtfinalu izgubila u borbi za medalju od predstavnice iz Hrvatske.

Osim njih na ovom natjecanju nastupilo je još pet natjecatelja za Saveza Herceg Bosne. Nino Šeremet iz Livna osvojio je zlatnu medalju u kategoriji kadeta preko 65 kilograma, a Marija Orlović iz Livna je osvojila brončanu medalju u kategoriji juniorki do 55 kilograma. Bez medalje su ostali Ivica Mihaljević i Petra Ždero iz Livna te Anto Đepić iz Fojnice. Tim Herceg Bosne na ovo natjecanje vodili su treneri Petar Boban i Vedran Ćubela.

„Natjecanje je bilo vrhunski organizirano i konkurencija je bila izrazito dobra. Što se tiče posuških boraca imali smo težak ždrijebu jer su nas odmah na startu čekale najteže borbe što pokazuje rezultat da smo borbe izgubili od boraca koji su kasnije osvojili zlatne medalje. Lucija i David su se već borili sa svojim protivnicima ranije gdje je Lucija u prvom susretu slavila, ovaj put je izgubila 1:2 u rundama nakon što su na čuđenje svih prisutnih treću rundu dodijelili predstavnici iz Hrvatske. Davidu je ovo drugi poraz od predstavnika Bugarske, nakon teškog poraza 2:0 u Podgorici sad je borba potpuno drugačije izgledala, David je proveo 1:0 ali na kraju gubi polufinale 1:2 u rundama. Ovo su za njih vrijedna iskustva za nastup na Europskom. Kadetskom prvenstvu na kojem nastupaju za manje od mjesec dana. Čestitam Filipi na vrijednoj pobjedi u svojoj konkurenciji kao i ostalim članovima reprezentacije na nastupu i osvojenim medaljama. Iduće što nas očekuje u klubu je nastup na međunarodnim natjecanjima u Omišu i Sarajevu te pripreme kadetske reprezentacije za nastup na Europskom Prvenstvu. Zahvaljujem se taekwondo Savezu Herceg Bosne što kroz ovakve nastupe pomaže našim natjecateljima na njihovom sportskom putu kao i našim klupskim suradnicima i sponzorima Fitness centru Sport Arts, Rehabilitacijskom centru Soleus, Markota Končar d.o.o., Euromaterijali d.o.o. te Općini Posušje“, kazao je Petar Boban, trener  TKD kluba „Poskok“ Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading