Select Page

Dvije Posušanke u Hrvatskoj seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji!

Dvije Posušanke u Hrvatskoj seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji!

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči nastavka kvalifikacija za Euro basket koji će se 2019.godine održati u Latviji i Srbiji.

Košarkašice su se nekoliko dana pripremale u Ivanić-Gradu a potom odlaze u Skoplje na utakmicu protiv Makedonije 10. veljače i u Stockholm 14. veljače protiv Švedske. Među njima su idvije Posušanke, Ana-Marija Begić, koja je već duže vrijeme u seniorskoj vrsti te mlada Andrea Marić koja se curama pridružila po prvi puta. Povodom toga cure su gostovale na radipostaji Posušje, a mi smo iz razgovora izvukli ono najzanimljivije.

– Pripreme su bile kratke, ali spremne smo za Makedoniju u subotu koja će za nas biti veliki test. Nije lagan protivnik, ali nadamo se najboljem ishodu, kaže Begić.

Ana marija begic

O dosadašnjem dijelu kvalifikacija je rekla kako su možda u utakmicu sa Švedskom ušli s malom dozom straha i nisu mogli izgurati do kraja za pobjedu, dok su u Italiji odigrale odlično.

– Ne bih voljela govoriti o očekivanjima u utakmici s Makedonijom, jer igraju na domaćem terenu, imaju dobre igračice predvođene Amerikankama tako da će biti sve samo ne lagano ali vjerujem da možemo utakmicu privesti u svoju korist.
Što se tiče preostalih utakmica ostale su im još dvije protiv Švedske na gostujućem terenu i Italije kod kuće.

– Idemo do kraja na sve pobjede kako bi izborili nastup na Euru. Svakom igraču je cilj završiti u A selekciji s curama koje su, mogu slobodno reći, uzor u ponašanju kako van terena tako i na njemu. Svako okupljanje je pozitivna stvar, završava Begić.

Begić inače nastupa za švedski klub Udomkinate basket s kojim je vodeća u prvenstvu, a plasirali su se i među najboljih osam ekipa istočnoeuropske lige.

Andrea Marić se po prvi puta priključila seniorskoj ekipi i zbog toga je vrlo sretna.

andrea maric 3

– Veliki je ponos igrati za svoju državu i pozitivno sam iznenađenja pozivom izbornice. Iako nisam imala puno prostora i vremena da se dokažem na pripremama jer na mojoj poziciji igraju puno iskusnije igračice koje su u reprezentaciji godinama. Unatoč tome cure su me odlično primile a atmosfera oko momčadi je odlična, izjavila je Marić

Za radio je rekla da su očekivanja od utakmica velika, i kako je na njima da daju sve od sebe i da pokažu da mogu igrati sa svim reprezentacijama. Što se tiče njenog angažmana u svom klubu Cinkarni Celje rekla je:

– Pred nama je težak ostatak sezone u smislu odigravanja utakmica. Vodeće smo u slovenskom prvenstvu te WABA ligi i tu su očekivanja velika, zaključila je Andrea.

Posušje.net/radioposusje.ba

OGLASI

Loading