Select Page

Davor Šuker izabran u Izvršni odbor Uefe!

Davor Šuker izabran u Izvršni odbor Uefe!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izabran je s 34 glasa u izvršni odbor UEFA-e na 39. kongresu te organizacije u Beču!

Izvršni odbor ima 15 članova, plus predsjednik, a sedmorici je završio mandat pa je danas izabrano sedam novih europskih nogometnih poglavica. Prvi čovjek hrvatskog nogometa, koji je na tu poziciju zasjeo nakon odlaska Vlatka Markovića 2012. godine, dobio je 34 od 28 potrebnih glasova i zajedno s još petoricom kolega izabran je u Platinijevu nogometnu vladu u prvom od moguća tri kruga glasanja, dok je zadnje mjesto popunjeno kasnije.

Ukupno je u utrku za IO krenulo 12 kandidata, a uz Šukera su izabrana još šestorica: Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csany, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gillieron i Bugarin Borislav Mihajlov.

Šuker će usprkos novoj funkciji ostati predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, što je ustaljeno pravilo i običaj.

Platiniju treći mandat

Ranije je novi-stari predsjednik UEFA-e Michel Platini dobio povjerenje za svoj treći četverogodišnji mandat na mjestu prvog čovjeka europske krovne nogometne organizacije. On je u svom je uvodnom govoru naglasio kako je zadatak organizacije kojoj je na čelu borba protiv namještanja rezultata, dopinga, rasizma, te nasilja na i oko stadiona.

Postoje bitke koje nikada ne završavaju i mi ne smijemo čak niti spustiti gard kada je o tome riječ. Tu mislim na naše napore da iz nogometa izbacimo namještanje rezultata, doping, nasilje i rasizam, kao i ostale oblike diskriminacije. Posljednjih smo mjeseci svi bili zatečeni prizorima za koje smo mislili da pripadaju prošlosti. Neki od nas iskusili smo to iz prve ruke, ja osobno prije točno 30 godina, rekao je Platini prisjećajući se katastrofe na stadionu Heysel u Bruxellesu prije finala Kupa prvaka 1985. godine kada je u neredima koje su prouzročili navijači Liverpoola poginulo 39 osoba, mahom navijača Juventusa za koji je tada Francuz igrao.

Postoje bitke koje možemo dobiti samo uz pomoć civilnih vlasti, jer mi nismo ni zakonodavci ni suci niti policija. Stoga ponavljam svoj poziv za jačanje svijesti kod civilnih vlasti kako bismo izbjegli ponavljanje crnih dana iz ne tako davne prošlosti kada su hilgani i fanatici svih vrsta vladali na određenim europskim stadionima. Za to nam trebaju stroži režimi ponašanja na europskim stadionima i, ono što već duže vrijeme zagovoram, stvaranje europske sportske policije, dodao je Platini.

Prebrojavanje glasova za članove IO-a

Osim izbornih aktivnosti Kongres u Beču bavio se i godišnjim izvješćem Uefe, a kovali su se i planovi za rušenje predsjednika FIFA-e Josepha Blattera, koji je Švicarac, ali najveću podršku nema u Europi nego u – Aziji i Africi.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading