Select Page

VM POSUŠJE: Posjeta područnim Osnovnim školama Zagorje i Čitluk u općini Posušje

VM POSUŠJE: Posjeta područnim Osnovnim školama Zagorje i Čitluk u općini Posušje

Utorak (24. ožujka 2015.) članovi Vijeća mladih općine Posušje posjetili su područne Osnovne škole Zagorje i Čitluk u općini Posušje.

U područnoj Osnovnoj školi u Zagorju dočekala ih je ravnateljica Osnovne škole Franice Dall“era Vir-Posušje , gospođa Mirjana Mikulić sa suradnicima i učiteljicama područne škole Zagorje, koja broji 12 učenika/ice od prvog do petog razreda devetogodišnjeg obrazovanja.

U područnoj školi Čitluk dočekala ih je voditeljica smjene, gospođa Mirjana Kukić sa učiteljicama. Područna škola Čitluk broji 54 učenika/ice, također, od prvog do petog razreda devetogodišnjeg obrazovanja.

4

Razgovaralo se o mnogobrojnim temama, djelovanju škola i poteškoćama sa kojima se susreću. U obadvije škole istaknut je pad broja đaka u posljednjim godinama. Također, predstavili su mnoštvo pozitivnih projekata koje odrađuju sa djecom, od ekoloških akcija do školskih priredbi.

Članovi Vijeća mladih općine Posušje u razgovoru su istaknuli da sva djeca, bez obzira u kojem mjestu pohađali školu moraju imati jednake uvjete za obrazovanje. Područne škole ne smiju biti zapostavljene. Mi, kao zajednica, također trebamo voditi brigu o našim školarcima.

3

U kratkim druženjima sa učenicima bilo je različitih igara, pjesme, šaljivih viceva, ali i razgovora o ljubaznosti, marljivosti, prijateljstvu i sličnim temama.

Vijeće mladih su predstavljali Marija Lončar, Anamarija Čolić i Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih, koji je svim učenicima uručio prigodne darove, te u ime svih članova Vijeća mladih općine Posušje poželio sretan i blagoslovljen Uskrs, te uspješan završetak tekuće školske godine.

Na kraju smo sklopili nova prijateljstva, te obećali da ćemo ista održavati i zajednički djelovati u budućnosti.

Vijeće mladih općine Posušje

OGLASI

Loading