Select Page

Debakl Posušja na Koševu!

Debakl Posušja na Koševu!

U sklopu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Posušje gostovali su kod FK Sarajevo te su odigrali jako lošu utakmicu i doživjeli težak poraz rezultatom 6:0 iako su gotovo cijelu utakmicu imali igrača više na terenu.

Od samog početka utakmice Sarajevo je bio bolji protivnik te nakon 2 neiskorištene prilike u 24’ minuti zasluženo vode golom Varešanovića. Nakon toga Sarajevo ostaje s igračem manje kada je u 27’ minuti Dupovac srušio Mašića i zaradio crveni karton no umjesto očekivanog pritiska Posušja, Sarajevo je i sa 10 igrača nastavilo dominirati te su postigli još 5 golova. Prvo je svoj drugi gol postigao Varešanović u 29’ minuti a onda redom Hebibović u 35’, Lazić u 52’, Čataković u 67’ te Suljić u 75’ minuti dok se od prilika Posušja može izdvojiti samo udarac Mašića pred kraj prvog djela no nije pogodio okvir. Bila je ovo u svakom pogledu najlošija utakmica sezone za HŠK Posušje koje i dalje ostaje na podjeli 9. mjesta ljestvice sa 20 osvojenih bodova a nakon reprezentativne stanke u 24. kolu dočekati će Željezničar na Mokrom Docu.

HŠK Posušje: Horkaš-J.Barišić,Horić,Krišto(od 25’ Janković),Maglica-Ljubić(od 63’ Božić),Lauš(od 85’ Ilinković)-Vukoja,Leko(od 46’ D.Begić),Milanović(od 46’ Ramović)-Mašić.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading