Select Page

DFL obavijestio klubove: Bundesliga se vraća 15. svibnja

DFL obavijestio klubove: Bundesliga se vraća 15. svibnja

Čelnici DFL-a sada su potvrdili kako će se natejcane+je u Bundesligi i 2. Bundesligi nastaviti 15. svibnja . Bundesliga bi se trebala nastaviti duelom Fortune iz Dusseldorfa i Paderborna, ali svi detalji o nastavku prvenstva bit će poznati sutra.

Utakmice će se igrati pred praznim tribinama, a na stadionu u trenutku odigravanja utakmica mogu biti najviše 322 osobe. Nogometaši obje ekipe dolazit će na stadion odvojeno kako bi se izbjegao svaki nepotreban kontakt.

Prilikom dolaska na stadion nogometaši i osoblje moraju nositi maske, a na svakom ulazu na stadion mjerit će se tjelesna temperatura. Nogometaši će morati poštovati mjere fizičkog distanciranja, a u svlačionici moraju držati razmak od najmanje 1,5 metara.

Prvi čovjek DFL-a Christian Seifert kaže kako odluka da se utakmice igraju pred praznim tribinama nije idealna, ali da je jedina opcija kako bi pojedini klubovi preživjeli.

“Ovo su dobre vijesti za Bundesligu i 2. Bundesligu. Sada je velika odgovornost na klubovima i njihovim zaposlenicima da se drže svih propisanih preporuka medicinskih radnika. Svjesni smo da utakmice bez navijača nisu idealno rješenje za bilo koga od nas. Međutim, tijekom ove krize opstanak pojedinih klubova došao je u pitanje i ovo je jedini način da zadržimo lige u ovoj formi natejcanja”, rekao je Seifer.

OGLASI

Loading