Select Page

Dok jedni saniraju deponije, primitivci uništavaju znakove za zabranu odlaganja otpada

Dok jedni saniraju deponije, primitivci uništavaju znakove za zabranu odlaganja otpada

Desetine divljih deponija smeća nalaze se na prostoru općine Posušje koji ugrožavaju zdravlje građana i nanose štetu prirodi.

U isto vrijeme svjedoci smo sve više organiziranih akcija čišćenja – mladi u Zagorju, Udruge Apollo i sličnih pojedinaca koji pokušavaju dignuti svijest o čistom okolišu.

Nedavno su sličnu akciju organizirali mještani zaseoka Tomilje u Posuškom Gracu. Godinama su gledali kako pored glavne ceste i u šumi nastaju deponiji smeća s krupnim otpadom, zemljom, smećem, pa čak i uginulim životinjama, koje im nesavjesni građani izbacuju pokraj glavne ceste.

Zasukali su rukave. Odradili su sanaciju deponija koji su bili u blizini te postavili znakove s natpisom zabrane bacanja otpada.

Da na tome ne ostane pobrinuo se netko primitivan tko je samo par dana nakon njihova postavljanja te iste znakove pokušao uništiti.

Osim što je neobjašnjivo, ovakvo ponašanje je samo pokazatelj izostanka opće kulture ne samo tog dotičnog pojedinca, već i svih onih koji rede slične stvari.

Neke ljudske postupke zaista je teško objasniti. Jedan od njih je i bacanje smeća po šumama ili uz glavne i sporedne ceste, odnosno na divlje deponije, u današnje vrijeme kada postoji mogućnost da komunalne službe praktički iz dvorišta odvezu taj isti otpad.

Posušje.net

OGLASI

Loading