Select Page

Dom zdravlja Posušje: Apel stanovnicima naše općine

Dom zdravlja Posušje: Apel stanovnicima naše općine

Danas, 2. siječnja 2017. godine je neradni dan. Stoga se mole svi korisnici usluga Doma zdravlja Posušje za razumijevanje te da nepotrebno ne stvaraju gužvu u Odjelu za hitnu medicinu.

Laboratorijske pretrage krvi, RTG te ostale usluge moći ćete dobiti već sutra u redovnom radnom vremenu Doma zdravlja Posušje. Iz Doma zdravlja Posušje mole za razumijevanje prema dežurnoj službi u Odjelu hitne medicine kao i za razumijevanje prema onim pacijentima kojima je zbilja potrebno pružiti hitnu pomoć, kako bi uspjeli doći na red i dobiti što kvalitetniju uslugu.

Sezona gripe

Posljednjih nekoliko dana u službama Doma zdravlja Posušje obrađen je veći broj bolesnika sa simptomima gripe. Bolest nastupa naglo, s visokom temperaturom, iznad 38 stupnjeva. Visoka temperatura potraje nekoliko dana, a prate je malaksalost, bolovi u mišićima, suhi kašalj i glavobolja. Gripu je potrebno odležati i to minimalno sedam dana. Odlazak k liječniku se ne preporučuje ako nema komplikacija (dakle, pojava drugih simptoma osim nabrojenih, primjerice stiskanje u prsima pri disanju, teško ili nemoguće gutanje, proljev ili povraćanje koje traje više od 3 dana), jer i odlazak u ordinaciju predstavlja dodatan rizik za zdravlje. Liječenje se svodi na mirovanje, obilnu hidraciju, poglavice toplim napitcima, prehranu bogatu povrćem i voćem te liječenje lijekovima protiv temperature, bolova, nadoknada rehidrirajućim lijekovima i slično, poručuju iz Doma zdravlja Posušje.

posusje.net

OGLASI

Loading