Select Page

Donacija knjiga Franjevačkom muzeju U KUĆI OCA MOJEGA

Donacija knjiga Franjevačkom muzeju U KUĆI OCA MOJEGA

Franjevački muzej U KUĆI OCA MOJEGA u Posušju osnovan je 2007. godine na inicijativu posuških fratara, a nalazi se u podrumu župne kuće, koji je prenamijenjen i prilagođen za tu svrhu. Ova inicijativa omogućila je prikladan prostor za čuvanje i proučavanje kulturno-povijesne baštine općine Posušje.

U tijeku je postavljanje prvog stalnog postava muzeja gdje će se po prvi put široj javnosti predstaviti značajno kulturno blago s područja općine Posušje.

Osnivanjem muzeja nametnula se potreba za osposobljavanjem i otvaranjem muzejske knjižnice koja bi sadržavala stručnu literaturu prvenstveno namijenjenu sadašnjim i budućim studentima arheologije, povijesti, povijest umjetnosti i drugim srodnim znanostima kao i cjelokupnoj stručnoj javnosti. Zahvaljujući vrijednim donacijama knjiga Zemaljskog muzeja u Sarajevu kao i Arheološkom muzeju u Zagrebu, udareni su temelji i početci muzejske knjižnice u Posušju. Suradnja između gore navedenih institucija i Franjevačkog muzeja u Posušju nastaviti će se i u budućnosti kroz različite aktivnosti i projekte vezane za očuvanje i prezentaciju kulturno-povijesne baštine na području općine Posušje. U ime Franjevačkog muzeja U KUĆI OCA MOJEGA i u ime budućih korisnika muzejske knjižnice želimo se ovim putem zahvaliti Zemaljskom muzeju u Sarajevu i Arheološkom muzeju u Zagrebu na svesrdnoj pomoći i ukazanom povjerenju.

Posušje.net/Autori teksta: Krunoslava i Ljubo Oreč

OGLASI

Loading