Select Page

Dr. Arapović: Treba pojačavati mjere da bi zaštitili općine koje zasad nemaju zaraženih

Dr. Arapović: Treba pojačavati mjere da bi zaštitili općine koje zasad nemaju zaraženih

Županijski stožer civilne zaštite HNŽ-a jučer je donio novu zapovijed kojom se zabranjuje kretanje građana na području HNŽ-a izvan mjesta prebivališta u cilju ograničavanja civilnog prometa među općinama/gradovima unutar HNŽ-a. “Kretanje izvan mjesta prebivališta građanima omogućiti samo uz posjedovanje propusnice koju izdaje županijski/općinski/gradski stožer civilne zaštite”, stoji u zapovijedi. Iz ove zapovijedi izuzete su službe MUP-a, vatrogastva i hitne medicinske pomoći te iz ranije donesenih zapovijedi stožera civilne zaštite. Ove mjere na snazi su od jutros u 5 sati.

Za komentar nove odluke Stožera u HNŽ-u zamolili smo dr. Juricu Arapovića, šefa “Covid-bolnice” u Mostaru.

Prema njegovim riječima, posljednja odluka je minimum koji se mogao učiniti na suzbijanju širenja zaraze te očekuje da će tijekom vikenda mjere biti još pooštrenije. Dio građana negoduje zbog odluke koja je donesena uoči blagdana Uskrsa. “Ono što je bitno je da mi već 15 dana tapkamo čekajući da će se mjere pooštriti kako ne bi bilo teških slučajeva”, kazao je dr. Arapović. Preporuka je bila da osobe starije životne dobi ostaju doma, prošlog tjedna to je liberalizirano tako da su od jutra do 12 sati mostarske ulice pune ljudi, a oboljelih je sve više i više, epidemija se razbuktava, a mi popuštamo mjere. Federalni krizni stožer ranije je predložio mjere među kojima je bila i zabrana kretanja iz mjesta prebivališta.

Tako da nije ova odluka u našoj županiji neutemeljena na struci, a s obzirom na to da smo mi najpogođeniji, praktički, polovina svih oboljelih u FBiH je u HNŽ-u. Imamo Čitluk koji je s više od 60 oboljelih drugi grad u BiH po broju zaraženih, što govori u prilog da trebamo pojačavati mjere posebno da bi se zaštitile općine poput Stoca, Ravnog i Rame koje zasad nemaju zaraženih”, kazao je dr. Arapović.

vecernji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading