Select Page

Dron s hrvatskom zastavom povod za obračun s Hrvatima

Dron s hrvatskom zastavom povod za obračun s Hrvatima

Malo prije nego što su nogometaši Sarajeva poveli na stadionu HŠK Zrinjskog, nadletio je dron s hrvatskom zastavom (zastava Herceg Bosne), što je u BiH poslužilo za polemike, optuživanja, prisjećanje na rat, pozivanje na legalnost…

Oko 33. minute susreta pojavio se dron sa zakačenom hrvatskom zastavom, što je izazvalo odobravanje navijača Zrinjskog, te negodovanje navijača Sarajeva – Hordi zla. Dok je publika bila zabavljena fotografiranjem ‘NLO-a’, Sarajevo je zabilo prvi zgoditak, nakon čega je krenula bakljada navijača Hordi zla koji su i zapaljive predmete bacali prema navijačima Zrinjskog i u stadion. Zahvaljujući sreći, nijedna baklja nije pogodila domaće navijače. Nakon toga Ultrasi su se krenuli obračunati sa sarajevskim navijačima, što je spriječila policija. 
Sudac je prekinuo susret te je ugledao zastavu koju je ‘vozao’ dron. Nakon toga je izaslanik zadužen za sigurnost tražio osobu koja je upravljala dronom te je došao i do novinarske lože. Ovaj je događaj podsjetio na Beograd u listopadu 2014. godine, kada je zastava Albanije izazvala kaos. Iako nisu ‘pale šake’, mostarski dron bio je povod za nacionalistička, šovinistička i na granici zdrave pameti medijska i druga iživljavanja i prepucavanja. U sarajevskoj javnosti započela je kanonada od spominjanja kako se radi o tzv. Herceg-Bosni, je li zabranjena zastava. A da nitko nije vidio ništa prijepornog u zastavi ljiljana bošnjačke Armije BiH. Negirana je i povijest BiH jer je sastavni dio svih mirovnih planova upravo Hrvatska republika Herceg-Bosna, odnosno Hrvati kao kolektiv, čija je trobojnica sa šahovnicom službeni simbol.

vecernji.ba

OGLASI

Loading