Select Page

Zlato za marke HP Mostar u Kini

Zlato za marke HP Mostar u Kini

Hrvatska pošta Mostar osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju za filatelistički izložak na Međunarodnom natjecanju poštanskih administracija koje su članice Svjetske poštanske unije i WNS sustava.

Natjecanje je održano u prosincu 2016. u Naningu (Kina), a odvijalo se u tri kategorije. Prema broju izdanja poštanskih maraka u jednoj godini HP Mostar spada u prvu skupinu (do 30 pojedinačnih maraka u jednoj godini). Nagrađeni izložak sadržavao je 16 izložbenih listova pod zajedničkim nazivom „Čuvari duhovnog, kulturnog, povijesnog i prirodnog bogatstva BiH“.

Filatelističke izložbe i nagrade veliki su poticaj poštanskim operatorima da sve više ulažu u izdavanje zanimljivih maraka. Na ovom natjecanju HP Mostar već je osvojila tri medalje. Dvije srebrne i to 2013. u St. Petersburgu i 2015. u Singapuru te brončanu u Maleziji 2014. godine.

Da izdanja maraka HP Mostar drže korak s najboljim svjetskim markama potvrdila su još neka priznanja kao što su priznanja Nexofila španjolskog filatelističkog časopisa El Eco. Godine 2015. prvo mjesto u kategoriji maraka s posebnim tehnikama u tisku (nagrađeno izdanje „Numizmatika – Zlatnik cara Nerona“, autor Tvrtko Bojić), a 2013. treće mjesto u kategoriji za najbolji dizajn poštanske marke (nagrađeno izdanje „200. obljetnica rođenja G. Verdija“, autor Manlio Napoli). Stamp News ratings – filatelistički portal Stamp News godine 2012. uvrstio je marke HP Mostar u izbor 10 najneobičnijih izdanja poštanskih maraka, bila su to izdanja posvećena Daorsonu i Međugorju 2012.

posusje.net

OGLASI

Loading