Select Page

DUG SMANJEN ZA 26 MILIJUNA MARAKA: Ćosić najavio strateške investicijske projekte u ŽZH

DUG SMANJEN ZA 26 MILIJUNA MARAKA: Ćosić najavio strateške investicijske projekte u ŽZH

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić izjavio je kako je njegova vlada u protekloj godini učinila puno pozitivnih poteza te istaknuo kako će fokus rada u 2018. biti na strateškim investicijskim projektima.

Ćosić je kazao kako je nezahvalno sam sebe ocjenjivati, ali kako je osobno zadovoljan radom Vlade Zapadnohercegovačke županije u 2017. godini, godini s puno započetih aktivnosti koje će se sustavno nastaviti i u sljedećem razdoblju.

“Imali smo pred sobom godinu u kojoj smo morali napraviti balanse u rashodovnoj i prihodovnoj strani proračuna. Godinu u kojoj smo sa sindikalnim povjerenicima MUP-a i prosvjete izdogovarali povećanje plaća i ujednačavanje koeficijenata svih korisnika proračuna. Godinu bez kreditnih zaduženja”, kazao je Ćosić u razgovoru za Fenu, istaknuvši kako je Vlada u protekloj godini učinila puno pozitivnih poteza koji će konkretno utjecati na predstojeće razdoblje.

Ćosić je posebno istaknuo smanjenje duga Zapadnohercegovačke županije, koji je u protekle dvije i pol godine umanjen za gotovo 26 milijuna maraka, što je postignuto uravnoteživanjem županijskog Proračuna.

“Proteklu smo godinu, to je već poznato, završili bez deficita i bez novih zaduživanja, što je dovoljan razlog za zadovoljstvo. Imamo usvojen proračun za 2018. godinu. Iako su ukupne obveze još uvijek velike, oko 50 milijuna maraka, Vlada je osigurala za iduće razdoblje redovno podmirenje proračunskih obveza i postupno, ali kontinuirano vraćanje zatečenih starih dugova”, ustvrdio je premijer ŽZH-a.

Naglasio je kako uvijek postoji bolje od trenutnog, te kako će, provodeći utvrđenu politiku, nastojati to bolje učiniti dostižnijim.

Govoreći o aktivnostima u tekućoj godini, Ćosić je kazao kako će fokus, uz uvijek aktualne tekuće probleme, biti izričito na strateškim investicijskim projektima koji bi trebali donijeti određene iskorake.

“Također, Vlada će u okviru instrumenta predpristupne pomoći za razdoblje 2014. – 2020., u tekućoj godini preko novoosnovanog Ureda Vlade za europske integracije ŽZH-a, nastaviti planiranje, pripremu i provedbu projekata IPA i drugih fondova, te kroz ovakve projekte nastojati realizirati započete strateške projekte”, dodao je Ćosić.

Premijer ŽZH-a kazao je kako se zajedničkim radom svih razina vlasti, pa i pozitivnim promišljanjima, prostor Županije može učiniti privlačnim i ulagačima i poduzetničkim idejama.

“U našoj županiji iz godine u godinu bilježimo rast broja zaposlenih, stoga je naša zadaća, usporedo s tim trendom, smanjivati broj onih koji će bolju budućnost tražiti daleko od zavičaja”, zaključio je predsjednik Vlade ŽZH-a.

(Fena)

OGLASI

Loading