Select Page

Posušje: Bolji uvjeti za gospodarski razvoj

Posušje: Bolji uvjeti za gospodarski razvoj

Posušje iščekuje svečano otvaranje Logističkog centra – proizvodnog objekta koji je primjer da se u sivilu gospodarstva trudom može uspjeti. Ali – samo stvarajući bolje uvjete za poslovna ulaganja.

Izgradnja Logističkog centra je završena. Pet proizvodnih prostorija spremne su za prve podstanare – male poduzetnike koji će se useliti nakon raspisivanja natječaja.

«Početnici že moći koristiti objekt 2-3 godine po povoljnim uvjetima. Jedinica za lokalni razvoj će im pomoći u traženju sredstava, a cilj je da oni stanu na vlastite noge i isele se pa da uđu drugi tako da se stvara minimalni rast, da se potiče otvaranje novih poduzeća», pojašnjava Mate Kovač, voditelj Jedinice za razvoj Općine Posušje.

A da bi budući korisnici stvarali minimalne troškove grijanja – vodilo se posebno računa o sustavu energetske učinkovitosti, ističe projektant Damir Lončar.

Ovo je prva takva investicija u Posušju zahvaljujući suradnji sa Federalnim ministarstvom obrta i poduzetništva i UNDP-om.

«Trudimo se i radimo na tome da stvorimo što bolje uvjete za ulagače, bilo to domaće ili strane. S tim ciljem smo radili i na poboljšanju infrastrukture u daljnjem uređenju poslovne zone Osrdak kao i Vlake a u zadnje vrijeme intenzivnije na Osrdaku», kaže Branko Bago, načelnik Općine Posušje.

Projektom vrijednim oko 200 tisuća maraka mala općina stvara veće pretpostavke za lokalni razvoj. Odgovornost je na njima – koliko će ubrzati rast gospodarstva.

federalna.ba

OGLASI

Loading