Select Page

Duhovna obnova trećara u Međugorju

Duhovna obnova trećara u Međugorju

U subotu, 11.ožujka 2017.godine naše bratstvo uputilo se na jednodnevnu duhovnu obnovu u Međugorje koju je organiziralo područno bratstvo OFS-a Hercegovine, treću godinu za redom u Međugorju. Duhovna obnova započela je predavanjem u dvorani sv. Ivana Pavla II. koje je održao fra Bože Milić, župnik franjevačke župe u Mostaru.

Fra Bože nas je uveo u ovu duhovnu obnovu sadržajnim duhovnim nagovorom u ovom milosnom korizmenom vremenu. Osvrnuo se posebno na tri osnovne kreposti koje odlikuju duhovni život i rast svakog kršćanina.
To su: poniznost, sloboda i ljubav.

Istaknuo je sv. Franju kao neumornog sljedbenika Evanđelja, koji je živio puninu poniznosti, slobode i ljubavi, najsličnije Kristu. Sveti Franjo odrekao se svega u najvećoj poniznosti, oslobodio svega zemaljskog kako bi svoje srce potpuno otvorio nebeskom, vječnom, Kristovom Kraljevstvu već ovdje na Zemlji. Spustio se do malenih, odbačenih i zaboravljenih i tu svjedočio živog Krista. U gubavcima prepoznaje Krista raspetoga, Krista patnika i tu svjedoči ljubav za Krista.

Nakon duhovnog nagovora, uputili smo se u crkvu na molitvu krunice i sveto misno slavlje koje je predvodio fra Petar Ljubičić, uz prisustvo mnogih naših područnih duhovnih asistenata.
U našim molitvama donijeli smo Majci Mariji sve naše potrebe, strahove, čežnje i tražili Njeni moćni zagovor kod Gospodina. Ona je naša Majka, osjetljiva na potrebe svoje djece. Vjerujemo da je bila s nama i sve nas svojim majčinskim krilom utješila.

Radosni i obnovljeni novom snagom Duha Svetoga vratili smo se u pjesmi i molitvi svojim kućama u večernjim satima.
Neka i naše lice, naše srce i sve što jesmo bude kroz ovo korizmeno vrijeme preobraženo kao Kristovo lice u ovom nedjeljnom Evanđelju, kako bi radosni dočekali Uskrsno jutro i susret s našim Spasiteljem Isusom.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading