Select Page

Strukovnjaci obilježili Dane kruha

Strukovnjaci obilježili Dane kruha

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje koju su učenici naše škole, jučer na Trgu hrvatskih branitelja, izrazili postavljajući izložbu plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i drugih krušnih proizvoda, različitog sjemenja te alata koji su se koristili u preradi žitarica te osmišljavanjem zabavnog programa koji je prožet tradicionalnim igrama našeg kraja.

Manifestacija je započela predivno osmišljenim izlaganjem fra Joze Hrkaća o simbolici njihovog obilježavnja te blagoslovom svih nazočnih i hrane koju smo donijeli, kao i onih koji su je pripremili.

Uz puno dobre glazbe, smijeha, zabave i veselja, još jednom smo pokazali zahvalnost za kruh koji imamo, a kako je to fra Jozo simbolično rekao i “podijelili svoj kruh s drugima” posvetivši i ove Dane kruha najpotrebitijima!

Zahvaljujemo svima koji su nam iskazali podršku, bilo pomoći u organizaciji, bilo samim svojim dolaskom danas: Općini Posušje, Radiopostaji Posušje, predstavnicima Gimnazije fra Grge Martića i Osnovne škole Ivana Mažuranića, kao i svim građanima koji su navratili i time upotpunili ovaj lijepi dan. Hvala svima!

OGLASI

Loading