Select Page

Duhovna zvanja posuškoga kraja na okupu

Duhovna zvanja posuškoga kraja na okupu

U srijedu, 30. srpnja, održan je 17. susret duhovnih zvanja posuškoga kraja. Sve je započelo misnim slavljem u posuškoj kripti. Misu je predvodio fra Petar Grubišić, a propovijedao je fra Jerko Penava. Na susretu se okupilo 65 osoba koji su se odazvale duhovnome pozivu: 20 svećenika i redovnika, 33 časne sestre, trojica bogoslova, šest sjemeništaraca i tri kandidatice za časne sestre.

Na misi je bilo oko 300 vjernika, a pjevala je Frama iz Posušja. Pozdravni govor je izrekao fra Mladen Vukšić, posuški župnik. U ime organizatora informacije iz protekle godine i planove je iznio fra Mario Knezović.

Nakon misnoga slavlja bilo je zajedničko druženje s vjernicima uz čašćenje. U drugom dijelu programa prikazan je dokumentarni film od fra Ljubi Čuturi koji je vodio sve dosadašnje susrete. Film je priredio fra Mario Knezović, a tekst je čitao Dragan Soldo s Radiopostaje Mir Međugorje.

Popodnevni dio programa bio je u Tribistovu gdje se blagovalo i pjevalo, te čestitalo slavljenicima koji obilježavaju neke svećeničke ili redovničke obljetnice.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading