Select Page

FOTO: Proslavljen Dan domovinske zahvalnosti u Viru

FOTO: Proslavljen Dan domovinske zahvalnosti u Viru

U Viru, općina Posušje, svečano je obilježen Dan domovinske zahvalnosti. Riječ je o jedinom mjestu na prostoru Bosne i Hercegovine gdje se obilježava ovaj Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica akcije Oluje.

Program je počeo u ponedjeljak slavljenjem svete mise zadušnice za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Viru, a nastavljen je u utorak polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima u Viru. Vijence su položili izaslanstva općine Posušje, HDZ BiH i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Posušje.

Na proslavi su bili načelnici susjednih općina Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda i Tomislavgrada te kompletna Vlada ŽZH na čelu s premjerom Zdenkom Ćosićem te zastupnik u Federalnom parlamentu Predrag Kožul.

Nakon himne “Lijepe naše” i minute šutnje za sve poginule i nestale branitelje, proslavu je otvorio načelnik općine Posušje Branko Bago.

Nakon svečanog otvaranja počeo je sportsko-zabavni program u okviru kojeg se bacao kamen, skakalo u dalj i trčalo na 400 metara. Veliku pažnju na sebe plijenile su neizostavne borbe bikova. Do kasno u noć se ostalo uz pjesmu, gangu i gusle.

Posusje.net/Foto Mate Stipić

vir6 vir5 vir4 vir3 vir2 vir1 vir11 vir10 vir8 vir8 (2) vir7

OGLASI

Loading