Select Page

FOTO: Proslavljen Dan domovinske zahvalnosti u Viru

FOTO: Proslavljen Dan domovinske zahvalnosti u Viru

U Viru, općina Posušje, svečano je obilježen Dan domovinske zahvalnosti. Riječ je o jedinom mjestu na prostoru Bosne i Hercegovine gdje se obilježava ovaj Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica akcije Oluje.

Program je počeo u ponedjeljak slavljenjem svete mise zadušnice za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Viru, a nastavljen je u utorak polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima u Viru. Vijence su položili izaslanstva općine Posušje, HDZ BiH i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Posušje.

Na proslavi su bili načelnici susjednih općina Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda i Tomislavgrada te kompletna Vlada ŽZH na čelu s premjerom Zdenkom Ćosićem te zastupnik u Federalnom parlamentu Predrag Kožul.

Nakon himne “Lijepe naše” i minute šutnje za sve poginule i nestale branitelje, proslavu je otvorio načelnik općine Posušje Branko Bago.

Nakon svečanog otvaranja počeo je sportsko-zabavni program u okviru kojeg se bacao kamen, skakalo u dalj i trčalo na 400 metara. Veliku pažnju na sebe plijenile su neizostavne borbe bikova. Do kasno u noć se ostalo uz pjesmu, gangu i gusle.

Posusje.net/Foto Mate Stipić

vir6 vir5 vir4 vir3 vir2 vir1 vir11 vir10 vir8 vir8 (2) vir7

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading