Select Page

Duhovni odmor Frame Posušje na otoku Prviću

Duhovni odmor Frame Posušje na otoku Prviću

Kao i prošle godine, naša je Frama organizirala petodnevni ljetni odmor za svoje članove, od ponedjeljka do petka (16. – 20. srpnja). Pedeset troje framaša boravilo je u samostanu Sv. Marije od Milosti. Naše druženje vođeno je geslom “Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju?” (Mk 4,41) koji nas je potaknuo na razmišljanje o Stvoritelju ljepote koja nas okružuje.

Jutarnju smo molitvu molili prije doručka nakon čega smo imali slobodno vrijeme za plivanje.

U srijedu poslije doručka išli smo u Memorijalni centar Fausta Vrančića koji je posvećen životu i stvaralaštvu svestrana hrvatskog znanstvenika, inovatora, filozofa, autora mnogih leksikografskih, filozofskih i pjesničkih djela koja smo imali priliku vidjeti.

Nakon jutarnjeg slobodna vremena slijedio je Anđeoski pozdrav i ručak. Večer smo koristili za šetnju i druženje koje smo uvijek provodili u najboljem raspoloženju. U četvrtak smo imali priliku za sakrament pomirenja. Naš duhovni asistent fra Ivan u kratku nam je nagovoru predočio kako se najbolje ispovjediti i ponovno biti bliže Bogu, a potom smo se u miru morskog krajolika pripremili za ispovijed. Svaki smo dan slavili sv. misu s Večernjom molitvom.

Tih će nam pet dana zacijelo ostati u dobru sjećanju: Molitva, plivanje i druženje popraćeno ljepotama otoka Prvića na koji ćemo se vrlo rado vratiti.

Frama-posusje.com

OGLASI

Loading