Select Page

Dva vrijedna dijagnostička uređaja za Dom zdravlja Posušje

Dva vrijedna dijagnostička uređaja za Dom zdravlja Posušje

Dom zdravlja Posušje bogatiji je za dva uređaja. Novi ultrazvučni uređaj, donaciju Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi ŽZH i dvanaestokanalni EKG, kojeg su ovoj zdravstvenoj ustanovi donirali Općina Posušje i Udruga Pauk.

To je bio povod današnjem sastanku na kom su djelatnicima Doma zdravlja uručeni uređaji. Nazočili su mu ministar Tomislav Pejić, načelnik općine Posušje Ante Begić, ravnatelj Doma zdravlja Ivica Ćorić, prim. mr. sc. Jozo Bešlić i glavna sestra Dinka Soldo.

-Ovo je lijepa gesta Ministarstva zdravstva koji je u suradnji s UNDP-om donirao jedan vrlo vrijedan uređaj našem Domu zdravlja. Riječ je o ultrazvučnom uređaju novije generacije koji će svakako dobro doći u našem svakodnevnom radu. Drugi uređaj koji je osigurao naš načelnik Begić u suradnji s udrugom, je dvanaestokanalni EKG. Ovakvi uređaji su u svakodnevnoj primjeni i koliko god ih održavali, dolazi do kvarova. Stoga će ovaj uređaj itekako biti od koristi upravo u takvim slučajevima. – rekao je ravnatelj Ćorić.

Ministar Pejić je kazao kako su ovakvi susreti priliika da se vidi organiziranost ustanove. Pohvalio je rad posuškog Doma zdravlja, odnosno rad menadžmenta ali i svo medicinsko osoblje koji su dali ogroman obol u ovoj pandemiji s kojom se, kako je rekao, nismo nikada do sada susreli u bližoj prošlosti. Govoreći o današnjoj donaciji kazao je kako je ultrazvuk sam po sebi samo oprema.

–Tu su najbitniji ljudi, tko radi na ultrazvučnom uređaju, pruža li zdravstvenu zaštitu pacijentu i koji je benefit za pacjenta. Vrijednost uređaja nije 65.000 KM, vrijednost uređaja je puno veća ako se ultrazvučno pregledaju naši pacjienti i ako se otkrije i jedna promjena koja se mogla spriječiti na vrijeme i spasiti jedan život. Dotaknuo se i aktualne situacije vezane uz epidemiju koronavirusa. Uputio je apel stanovništvu za cijepljenje te je pozvao sve one koji imaju nedoumice na ovu temu da o njima prodiskutiraju sa zdravstvenim radnicima odnosno liječnicima.

U izjavi za medije, zadovoljstvo uručivanjem današnje donacije izrazio je i načelnik Begić.

-Općina Posušja uvijek pokušava, naravno u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći našem Domu zdravlja. To se moglo vidjeti posebno u posljednjih godinu i pol tijekom pandemije koronavirusa gdje je ta suradnja bila podignuta na jednu višu razinu. Također, kada god možemo, a nastojimo, pomažemo i u opremanju ove ustanove. Tako već nekoliko godina zajedno s Udrugom Pauk od sredstva prikupljenih tijekom ovogodišnjeg velikog koncerta na Trgu branitelja u sklopu Posuškog lita, nabavimo, opet u koordinaciji s ravnateljem Doma zdravlja i sukladno potrebama ove ustanove, neku opremu ili uređaj koji se učini u tom trenutku potrebnim. Danas je to EKG uređaj koji je bio neophodan u radu s pacijentima pa smo se zajedno s menadžmentom ustanove potrudili da ga nabavimo na obostrano zadovoljstvo.

Posušje.net

OGLASI

Loading