Select Page

“Dvica”: EroGAG Lidiji Bačić pokazao kako se puni “Kosača”

“Dvica”: EroGAG Lidiji Bačić pokazao kako se puni “Kosača”

Drugi dio Male zbirke hercegovačkoga žargona, poznatijeg kao eroGAG rječnik “dvica”, predstavljen je u utorak u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.
Nakon što je prije nešto više od dvije godine predstavljen prvi dio ovog rječnika, organizatori su promocijom novog izdanja s 200 i “kusur” fraza oduševili prepunu veliku dvoranu “Kosače”.

Sve nazočne u dvorani na samom početku telefonski je pozdravio jedan od najpoznatijih Hercegovaca Ljubo Ćesić Rojs.

Na promociji koja je bila sve samo ne klasična, o novoj zbirci hercegovačkoga žargona govorili su Boris Čerkuč – prvi glas Mostara i radijski voditelj, Ante Cash – zanimljivo ime na regionalnoj glazbenoj i radijskoj sceni, Helena Bilić – voditelj hercegovačkog brenda Lola.Tees te Slobodan Tomić – jedini Hercegovac koji putuje svijetom, a da nije u Irsku ili Njemačku.

EroGAG ekipa javnosti je predstavila krunu svog četverogodišnjeg rada koji je bio satkan pozitivom, humorom i zajedništvom, a kako naglašavaju – novim izdanjem rječnika probali su “zaokružiti pisani trag naše svakodnevice kroz malo drukčiju prizmu”.

Program predstavljanja vodila je Magdalena Pehar, a gosti su iznijeli svoja razmišljanja o rječniku čije su korice u ovom izdanju posvećene gradovima Njemačke i Irske te su pokušali odgonetnuti dilemu najboljega života između Njemačke, Irske i Hercegovine.

Osim toga, publika je imala priliku čuti kako ljudi iz svih krajeva svijeta “barataju” hercegovačkim izrazima.

Kao gosti iznenađenja, u zabavnom programu na oduševljenje publike nastupile su Dream Team Babe iz Ljubuškoga.

Promocija je i ovog puta imala humanitarni karakter te su svi oni koji su na mjestu događaja prije početka promocije kupili rječnik sudjelovali u humanitarnoj tomboli, u kojoj su se nalazili brojni pokloni specifični za Hercegovinu te, između ostalog, i potpisani reket svjetskog prvaka Marina Čilića.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading