Select Page

Predstavnici BiH večeras se bore za uspjeh na Eurosongu

Predstavnici BiH večeras se bore za uspjeh na Eurosongu

U stokholmskoj dvorani “Globe arena” večeras će od 21 sati 18 zemalja nastupati na u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga, a odlukom žirija i glasača putem televotinga najboljih 10 će proći u finale.

Žiri je gledao sinoćnju generalnu probu i na osnovu nastupa s iste je podijelio svoje glasove. Tim glasovima će biti dodani glasovi publike koja će večeras širom Europe zvati i slati SMS poruke za najdraže pjesme, piše Anadolija.

Prvi polufinalisti 61. izdanja Eurosonga nastupaju slijedećim redoslijedom: Finska, Grčka, Moldova, Mađarska, Hrvatska, Nizozimska, Armenija, San Marino, Rusija, Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina i Malta.

Hrvatsku će večeras predstavljati Nina Kraljić s pjesmom “Light Gouse”, Crnu Goru će s pjesmom “The Real Thing” podgorički bend “Highway”, koji čine pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić.

Nakon tri godine pauze Bosna i Hercegovina se vratila na Eurosong s pjesmom “Ljubav je”. U glazbenoj ekipi koja predstavlja BiH su Fuad Backović Deen, Dalal Midhat-Talakić, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala, a prateći vokali su Ena Đapo i Zorana Guja. Iako su snimili pjesmu i na engleskom, na natjecanju će je izvesti na maternjem jeziku.

Tri večeri najvećeg europskog glazbenog natjecanja ove će godine voditi dva poznata eurovizijska lica, Petra Mede i Mans Zelmerlow. Petra je bila jedini voditelj Eurosonga 2013., a ovaj put će joj se u toj ulozi pridružiti i prošlogodišnji eurovizijski pobjednik.

Slogan ovogodišnjeg Eurosonga glasi “Come Together” i ukazuje na raznolikost Europe govoreći kako granice, politika i ideologije nisu važne, nego je potrebno težiti nadilaženju granica.

vecernji.ba

OGLASI

Loading