Select Page

Svečano otvoreni Dani Sveučilišta u povodu 41. obljetnice SUM-a

Svečano otvoreni Dani Sveučilišta u povodu 41. obljetnice SUM-a

U sklopu Dana Sveučilišta obilježen je Dan Studentskog zbora SUM-a i uručene su Rektorove nagrade najboljim studentima. Dani Sveučilišta organizirani su u povodu 41. obljetnice SUM-a.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako je ovo prvi put da je dizajniran jedan dan koji je posvećen studentima. „Studentski zbor je danas imao konstruiranje novog saziva, sretni smo zbog njih da su sve stvari posložili u skladu sa pravilima. Dobili smo nove članove Senata i nadam se da ćemo dobro surađivati s novim vodstvom Studentskoga zbora kao što smo do sada surađivali sa starim vodstvom“, kazao je dr. Tomić

Ove godine Rektorovu nagradu dobilo je 35 studenata.

„Oni su 35 simbola ovog Sveučilišta i simbola ovog društva i na tim mladim ljudima je da sutra afirmiraju ne samo SUM, nego da afirmiraju društvenu zajednicu i organizacije te institucije u kojima će raditi. Imamo ozbiljne studente koji mogu usvojiti znanja koja su danas konkurentna u europskom znanstvenom i obrazovnom prostoru. To još jednom potvrđuje da ovo Sveučilište i ovi narodi BiH imaju perspektivu te da se najbolje izražava kroz znanje“, objasnio je rektor Tomić.

Pomoćnica rektora za nastavu studente i pravna pitanja SUM-a prof. dr. sc. Vesna Kazazić je istaknula kako je ovo jedan on najbolji saziva Studentskog zbora otkad postoji, a to su dokazali pisanjem pravnih akata, sudjelovanjem u tematskoj nastavi o nastavnom programu te iniciranjem brojnih prijedloga u oblasti kulture i športa.

Novoizabrani predsjednik Studentskog zbora je Marijan Tustonja koji je istaknuo kako je njegova vizija Sveučilišta ići stopama onoga što je 18. saziv Studentskog zbora radio. „Prije svega želim se i dalje baviti interesima studenata koji su nam na prvom mjestu“, kazao je Tustonja.

Predsjednik Studentskog zbora SUM-a Marko Džoić je naglasio kako je uvjeren da će 19. saziv napraviti još više i danas prvi put imamo okupljanje bivših predsjednika tako da vjerujem da ćemo pokrenuti Alumni klub kako bi i nakon završetka studija mogli pomagati SUM-u i Studentskom zboru.

U sklopu Dana Sveučilišta sutra, 5. prosinca bit će održana dodjela plaketa i povelja pojedincima i institucijama koje su doprinijele radu Sveučilišta u Mostaru u Amfiteataru Građevinskog fakulteta.

OGLASI

Loading