Select Page

Ekipe Posuški Gradac i SS Bagušić – CB Tropicana na malonogometnom turniru u Stuttgartu

Ekipe Posuški Gradac i SS Bagušić – CB Tropicana na malonogometnom turniru u Stuttgartu

Na ovogodišnjem malonogometnom turniru FutsalTopas Z Cup koji se održao protekli vikend, 6. i 7. siječnja 2018, u Stuttgartu, u dvorani Scharrena, zaigrala je i momčad humanitarne udruge fra Mladen Hrkać. Udruga je primila poziv organizatora turnira g. Zorana Primorca, koji je održao sastanak s g. Ivanom Soldom, predsjednikom humanitarne udruge fra Mladen Hrkać i g. Ivanom Zeljkom, predsjednikom Sportske udruge Liga Hercegovine pri čemu je postignut dogovor da će svake godine pobjednička ekipa Lige Hercegovine sudjelovati na turniru u Stuttgartu i predstavljati humanitarnu udrugu „fra Mladen Hrkać“. Na temelju tog dogovora sve tri strane su potpisale Sporazum o partnerstvu.

Nakon potpisivanja Sporazuma predsjednik Sportske udruge Liga Hercegovine, Ivan Zeljko izjavio je: „Sa oduševljenjem smo prihvatili prijedlog humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ da na ovaj način sudjelujemo u ovoj plemenitoj priči. Ja se nadam da će ovo biti dodatni motiv svim ekipama da osvoje Ligu, a čast svima koji će nastupati pod imenom Udruge“.

Organizator turnira g. Zoran Primorac izrazio je veliko zadovoljstvo zbog sklapanja ovog Sporazuma o partnerstvu koji pridaje vrijednu humanitarnu notu ovom sportskom događaju: „Rad Udruge fra Mladen Hrkać pratim od samog početka i do sada sam imao priliku i čast sudjelovati u radu i skromnim doprinosima pomoći u činjenju velikih djela. Poziv za sudjelovanje na ovom turniru je nastavak suradnje sa Udrugom i početak našeg doprinosa u realizaciji Projekta Dom fra Mladen Hrkać.“

Na Topas Z Cup-u pod imenom Fra Mladen Hrkać zaigrala je ekipa Posuški Gradac koja je 2017. godine osvojila titulu pobjednika najjačeg malonogometnog natjecanja u Hercegovini.

Unatoč oštroj konkurenciji u Stuttgartu – čak 32 ekipe iz Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ekipa Fra Mladen Hrkać je sa 1 porazom i 2 pobjede izborila odlazak u nastavak natjecanja gdje je nedostajalo malo sportske sreće te je s jednim porazom i neriješenim ishodom natjecanje za ekipu Fra Mladen Hrkać završilo.

Momčad iz Posuškog Gradca je nesumnjivo imala veliku čast predstavljati vodeću humanitarnu organizaciju iz Republike Hrvatske koja je pomogavši gotovo 5000 osoba u samo 5 godina djelovanja stekla i inozemni ugled te je započela projekt izgradnje objekta Dom fra Mladen Hrkać u zagrebačkoj Dubravi za smještaj osoba iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva koje privremeno borave u Zagrebu zbog liječenja.

Još je jedna posuška ekipa nastupila na ovom turniru. Riječ je o ekipi SS Bagušić – CB Tropicana koju je vodio Jerko Ćesić Ljudina i koja je igrala u istoj skupini s ekipom Posuški Gradac, te kao prva u skupini prošla dalje. Nažalost, kao i ekipa Posuškog Graca i ekipa SS Bagušić – CB Tropicana je zaustavljena u drugom krugu.

Obje ekipe su dostojanstveno predstavile općinu Posušje.

posusje.net

OGLASI

Loading