Select Page

Ekipa Radio Posušja u posjeti obitelji Petričušić

Ekipa Radio Posušja u posjeti obitelji Petričušić

U Posušju je u tijeku humanitarna akcija prikupljanja sredstava za gradnju kuće obitelji Petričušić s trojicom sinova oboljelim od progresivne mišićne distrofije.

Ove subote posjetili smo obitelj Petričušić u Zagorju, gdje je bilo veselije nego inače. Okupila se obitelj i prijatelji kako bi proslavili 30- ti rođendan najstarijeg oboljelog sina Gorana. Došli smo u društvu Anke Miličević, Mare Penava i Kreše Miličević, članova Udruge osoba s invaliditetom Posušje (OSI), koji uz ostale udruge podržavaju ovu akciju. Podsjećamo, akciju vodi Mjesna zajednica Zagorje uz suglasnost Općinskog načelnika i Župnog ureda Zagorje dok Odbor za izgradnju kuće koordinira aktivnosti.

Koliko je teško ovoj obitelji uvjerili smo se i sami. Obiteljska kuća u kojoj sada žive nije mala, no dosadašnje prilagodbe koje su učinjene kako bi se olakšao život mladićima nisu dovoljne, a više od do sada učinjenog u postojećim uvjetima u kući ne može se napraviti. Dok se dvojica mlađe oboljele braće rekli bismo još uvijek teško miri s cijelom situacijom i dane provodi najčešće u svoj sobi, naš slavljenik Goran daje dobar primjer svojoj braći i kao pravi borac, svjestan koliko je važna tjelovježba nastoji biti aktivan te nam je pokazao i sprave na kojima vježba. Pored nešto profesionalnih rekvizita u skučenom multifunkcionalnom prostoru našlo se mjesta za improvizirane ručno urađene sprave, a svakodnevna vježba već daje rezultate.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading