Select Page

MINISTAR ŠIRIĆ: Sudjelovanje na II. radionici u sklopu projektnih aktivnosti

MINISTAR ŠIRIĆ: Sudjelovanje na II. radionici u sklopu projektnih aktivnosti

Ministar Širić sa svojim suradnicima sudjelovao na radionici u sklopu projekta “Kampanja za zaštitu i održivo upravljanje područjem prirodne vrijednosti vrelo Borak s kanjonom rijeke Lištice“, koja se održala u Ljubuškom. Na radionici su još sudjelovali, Ravnatelj JP „Parkovi“ d.o.o. Ljubuški gosp. Vučić i njegov tim, predstavnici gradova Širokog Brijega i Ljubuškog te općina Posušje i Grude, partnerskih organizacija, te članovi ReReC-a.

Predstavljeni su dosadašnji rezultati projekta, sa naglaskom na jednoj od aktivnosti – izradi prijedloga Zakona o zaštiti prirode Županije Zapadnohercegovačke.

Ministar je istaknuo kako je od iznimne važnosti donošenje Zakona za cijelu Županiju, koji će doprinijeti zaštiti, očuvanju, korištenju i održivom razvoju zaštićenih područja, ali i onih koji će to tek postati, te da će naredni koraci koji će se poduzeti, dovesti do konačnog kreiranja prijedloga Zakona.

Svi sudionici su se složili da će pridonijeti konačnom prijedlogu, svjesni koliko je njegova izrada i usvajanje bitno za cijelu Županiju Zapadnohercegovačku.

Projekt je podržan od strane Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta Misli o prirodi kojeg financira Švedska.

OGLASI

Loading