Select Page

Evo kada kupiti božićno drvce i kako ga sačuvati

Evo kada kupiti božićno drvce i kako ga sačuvati

Svi znamo barem jednu osobu koja svake godine postavi božićne ukrase i drvce već prije 1. prosinca, ali ove godine takvih ljudi je još više. S obzirom na to kako je cijela 2020. godina izgledala, psiholozi su otkrili da bi kićenje drvca i postavljanje ukrasa ranije nego inače moglo unijeti veselje i sreću u dom, pogotovo kod onih osoba kod kojih je pandemija izazvala tjeskobu i anksioznost.

Dok će neki odabrati umjetno drvce, mnogi, bez obzira na prerano ukrašavanje, odbijaju to jer žele da se kroz dom provlači miris pravoga bora. Ali kako će taj bor izdržati cijele praznike? Stručnjak ima odgovor!

Liam Lapping, djelatnik Flowercard trgovine s cvijećem i biljkama u Velikoj Britaniji, tvrdi: “Odabrati dobar datum za kupovinu drvca jako je bitno ako želite da traje kroz cijele praznike. Ako ga raskitite odmah poslije Nove godine, trebali biste ga kupiti i postaviti 28. studenoga. Ako to, pak, radite na Sveta tri kralja, onda ga nabavite 2. prosinca.”

Kako prenosi LADbible, otkrio je i da borovi obično traju od 4 do 6 tjedana ako ih čuvate u dobrim uvjetima. “Važno je da ga kupite u pravo vrijeme kako se ne bi posušio i uvenuo i prije Božića.”

Također preporučuje i da drvce udaljite od kamina, radijatora i bilo kakvih grijalica kako se ne bi posušilo.

vecernji.ba

OGLASI

Loading