Select Page

Evo koliko bi domaćice zarađivale da su plaćene za svoj posao

Evo koliko bi domaćice zarađivale da su plaćene za svoj posao

Često se može čuti da biti majka i domaćica nije lak posao, jer zahtijeva cjelodnevno angažiranje koje podrazumijeva kuhanje, pranje, čišćenje, brigu o djeci i obavljanje niza drugih aktivnosti i sve to besplatno, a da se plaća, plaća bi bila više od 50.000 dolara godišnje.

Američki Nacionalni ured za ekonomska istraživanja je pokušao saznati koliko bi one zarađivale kada bi im se taj trud plaćao i u suradnji sa stručnjacima Sveučilišta uTeksasu izračunao da bi njihova plaća iznosila oko 52.000 dolara godišnje.

Da bi došli do tog rezultata, autori studije su tijekom 10 godina pratili nekoliko obitelji, ocjenjujući svakodnevne zadatke koje su obavljale vodeći brigu o djeci i kući.

Studijom je utvrđeno da žene rade u prosjeku 94 sati tjedno i da bi, imajući u vidu satnice kućnih pomoćnica i kuharica, trebale zarađivati oko 8.000 dolara mjesečno.

Treba imati na umu i da su mnoge žene zaposlene, pa kada bi se na plaću domaćic, dodala i zarada s posla, njihova godišnja primanja bi bila daleko veća.

OGLASI

Loading