Select Page

Na jesen otvaranje poslovnog inkubatora na području Zapadnohercegovačke županije

Na jesen otvaranje poslovnog inkubatora na području Zapadnohercegovačke županije

Otvaranje tvrtke na području Zapadnohercegovačke županije od ove jeseni bi zahvaljujući projektu „Home grown business“ kojem je koordinator Javna ustanova Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG trebalo biti znatno lakše i jednostavnije. Projekt se sastoji od više segmenata, od kojih je svakako među najznačajniji m izgradnja poslovnog inkubatora koji će se nalaziti na području općine Ljubuški, ali će biti na raspolaganju poduzetnicima iz cijele županije.

poslovni-inkubator-0622215

Radi se o objektu vrijednom 250 000 eura, koji se prostire na 670 metara četvornih , a svrha mu je na neki način predstavljati dom za razvoj novih tvrtki i obrta. „Poslovni inkubator će svim potencijalnim poduzetnicima , sa područja ZHŽ-a, čiji poslovni plan obećava realne mogućnosti razvoja osigurati povoljne uvijete rada, početne prostorije, administrativnu poslovnu podršku, stručno savjetovanje i ostalu potrebnu pomoć za pokretanje uspješne tvrtke“, kaže Ivan Jelčić ravnatelj HERAG-a. Također HERAG će kroz ovaj projekt nastojat novim poduzetnicima pomoći i u segmentu marketinga, odnosno približavanja tvrtke i njenih proizvoda ili usluga potencijalnim korisnicima. Završetak građevinskih radova na objektu poslovnog inkubatora za kojeg je Općina Ljubuški dala zemljište i osigurala sve potrebne dozvole i komunalne priključke očekuje se početkom kolovoza, nakon čega slijedi opremanje prostorija. Službeno otvaranje ovog objekta očekuje se početkom jeseni.

poslovni-inkubator-0622115

Uz poslovni inkubator projekt „Home grown business“ podrazumijeva i novčani fond u vrijednosti 60 000 eura za koji će novi poduzetnici moći aplicirati po otvaranju poslovnog inkubatora. Cilj fonda je pomoći , odnosno sufinancirati poduzetnicima pokretanje poslovne djelatnosti. Također u okviru spomenutog projekta stvorit će se mreža mentora i animatora koji će savjetima pomagati poduzetnicima, ne samo u objektu inkubatora, nego bilo gdje na prostoru ZHŽ-a. Inače, ukupna vrijednost projekta „Home grown business“ je 630.145,05 eura, a financiran je sredstvima EU putem programa EU za potporu lokalno ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini. Uz koordinatora Javnu ustanovu Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG u projektu kao partneri sudjeluju Vlada Županije Zapadnohercegovačke, Općina Ljubuški, Udruga gospodarstvenika Posušje i Udruga poljodjelaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

abcportal.info

OGLASI

Loading