Select Page

USUSRET POSUŠKOM LITU 2020.: Bit će igre i zabave s čuvanjem kulturne baštine

USUSRET POSUŠKOM LITU 2020.: Bit će igre i zabave s čuvanjem  kulturne baštine

Posuški kraj je značajno oživio i postao prepoznat na sve strane zahvaljujući bogatom „Posuškom litu“.

I jake sredine i gradovi prepoznali su Posušje po mnogim priredbama, pa i kulturnim i zabavnim te Kamendanima, igrama bez granica, turnirima MZ  svakako vrijednim kulturnim događanjima, posebice očuvanja ikavice i kulturne baštine.

Nitko ne zaboravlja posuški kamen iz daleke povijesti -stećke, mostove, stare kuče i drugo. Posuška Ričina je postala prava povijesna vrijednost sa stećcima, kamenim mostom i drugim. Raseljeni se sjećaju starih kamenih kuća i zidina, posebice još uvijek „živih“ suhozidina.

I u samom gradu još se čuvaju kamena zdanja i zgrade od tvrdog posuškog kamena, posebice zgrada Općine te stara školska kamena zgrada i još poneki zidani objekti.

 -Kada dođen na Trg hrvatskih branitelja, zadivim se ljepoti tog krajolika, odnosno gradskog parka, i kamenoj zgradi koje se sjećam odavno, rekla nam je Posušanka iz Sarajeva koja redovito dolazi tijekom Posuškog lita, kao i brojni drugi Posušani i Hercegovci.

Posušje. Net/PC

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading