Select Page

Federalni stožer: Otvaraju se trgovine, frizerski i kozmetički saloni i mali obrti; Za vikend policijski sat

Federalni stožer: Otvaraju se trgovine, frizerski i kozmetički saloni i mali obrti; Za vikend policijski sat

Federalni stožer Civilne zaštite službeno je donio zapovijed prema kojoj se za tri dana, 1.,2. i 3. svibanj, dakle za petak, subota i nedjelja, ponovo uvodi policijski sat.

Naime, za 1. svibanj se naređuje zabrana okupljanja za više od pet osoba, a policijski sat će biti uveden za prva tri dana svibnja u trajanju od 22 do 5 sati ujutro.

Iako je Krizni stožer Ministarstva zdravstva FBiH predložio da se uvedu mjere zabrana kretanja starijim od 65 i mlađima od 18 godina, Federalni stožer nije donio takvu odluku.

Treba naglasiti da je ovim dvjema kategorijama građana prošlotjednom naredbom Federalnog stožera dozvoljeno kretanje koje mogu iskorištavati samo u određenim danima tjedna i u određenom razdoblju dana. Tako je za djecu to omogućeno od 14 do 20 sati utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a za starije od 9 do 13 sati ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Također donesene su i neke naredbe koje stupaju na snagu 1., a traju do 15. svibnja.

Tako se naređuje obustava rada svih djelatnosti u tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine izuzimajući trgovine prehrambenih i i higijenskih proizvoda, ljekarne i veledrogerije.

S druge strane dozvoljava se rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta što znači da će od 1. svibnja raditi frizerski i kozmetički saloni, kao i srodne djelatnosti, odnosno svi mali obrtnici koji spadaju pod Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima.

Očekuje se donošenje ovakvih zapovijedi od strane županijskih stožera.

Vrisak.info

OGLASI

Loading