Select Page

Prvi proizvodi se testiraju u prostorijama Braniteljske zadruge „Eko vitezovi“

Prvi proizvodi se testiraju u prostorijama Braniteljske zadruge „Eko vitezovi“

Studenti prehrambene tehnologije i prehrambenog inženjerstva, Agronomskog i prehrambenog tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru danas obavljaju praktičnu nastavu u Posušju. U prostoru Braniteljske zadruge Eko vitezovi, uz nadzor profesora, radili su na obradi japanske jabuke, konkretnije na procesu rezanja i sušenja. Cilj je stvoriti ukusne i zdrave snackove koje bi uskoro mogli biti plasirani i na našem tržištu.

Ideja je krenula od prehrambene tehnologinje Josipe Primorac i profesorice Anite Lalić. Naime, diplomski rad tehnologinje upravo se odnosio na sušene japanske jabuke, a rješenja iz tog rada pokušava primijeniti u praksi. Tako već skoro dvije godine radi se na razvoju novog prehrambenog proizvoda i brenda u nastajanju – Kaori. Profesorica Lalić je bila mentorica na diplomskom radu, a svoje bogato iskustvo u prehrambenoj industriji primjenjuje na ovom projektu.

Kaori predstavlja paletu sušenih prehrambenih proizvoda nastalih od sirovina koje još uvijek nisu dostupne na tržištu, a podrazumjeva stvaranje ukusnih i zdravih snackova. Svi proizvodi su prethodno znanstveno ispitani, potvrđujući njihove zdravstvene dobrobiti, a nakon toga tehnološki razvijeni kako bi bili ukusni i ugodni za konzumaciju. Do sada razvijeni proizvodi su sušene japanske jabuke sa ili bez dodatka orašastih plodova i proteinski pivski ćupter. Svi proizvodi imaju visok udio vlakana i malu energetsku vrijednost, a njihovim unosom zadovoljavamo i druge nutritivne potrebe.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading