Select Page

SIP BiH: Osigurati financijska sredstva za provođenje lokalnih izbora 2020.

SIP BiH: Osigurati financijska sredstva za provođenje lokalnih izbora 2020.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, koja se mogla pratiti putem live streaminga, razmatrala Informaciju o provođenju pripremnih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine.

Članovi SIP-a su istaknuli financijske probleme s kojima se suočavaju u realizaciji pripremnih aktivnosti za održavanje lokalnih izbora, jer proračun institucija BiH za 2020. godinu još uvijek nije usvojen.

Predsjednica SIP-a BiH Vanja Bjelica-Prutina je kazala da su jučer uputili još jedan dopis, šesti po redu, nadležnim institucijama, gdje su tražili da im se osiguraju sredstva za provođenje lokalnih izbora 2020. godine.

SIP BiH je danas usvojio Odluku o diplomatsko-konzularnim predstavništvima u kojima se planira organiziranje glasanja za lokalne izbore 2020., kao i Uputstvo o vrstama, načinu i rokovima za određivanje biračkih mjesta.

Članovi SIP-a BiH usvojili su i Prijedlog Odluke o imenovanju Povjerenstva za nabavku usluga transporta izbornog materijala za lokalne izbore 2020. godine, te Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika SIP BiH.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenju proračuna SIP-a BiH za razdoblje od 1. siječanja do 31. ožujka ove godine, kao i Informacija o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2019. godini iz proračuna svih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine.

Vrisak.info

OGLASI

Loading