Select Page

Festival će biti divno i nezaboravno iskustvo!

Festival će biti divno i nezaboravno iskustvo!

Tri dana prije velikoga događaja za Posušje, a možemo reći i za Hercegovinu – Festivala hercegovačkih frama, odlučili smo porazgovarati s dvije framašice koje će kao gošće nastupiti sa svojim framama. One dolaze iz Mostara i Širokog Brijega. Zovu se Marija Žepić i Iva Galić te vode glazbene sekcije u svojim framama, a s nama su podijelili svoje dojmove.

1. Ukratko nam se predstavite…

Iva: Ja sam Iva Galić, imam 17 godina, idem u 3. razred Gimnazije fra Dominika Mandića i članica sam Frame Široki Brijeg.

Marija: Druga sam godina Pravnog fakulteta sveučilišta u Mostaru. Na Frami sam od 2010.godine.

2. Što je za tebe duhovna glazba?

Iva: Općenito, glazba je sastavni dio mog života, nešto bez čega moj dan ne prolazi Duhovna glazba, međutim, ima posebno mjesto u tom glazbenom svijetu. Ona me smiruje, ispunjava, a mnogi stihovi duhovnih pjesama puno puta dali su mi odgovore na moja životna pitanja. Po meni, to je jedan od najljepših načina iskrene molitve, zahvale i povezivanja s Bogom.

Marija: Duhovna glazba je za mene molitva koju molim pjevajući jer mi je Gospodin dao dar..nagradio me glasom koji može Njega navještati i slaviti.

3. Koji instrument sviraš i od kada se baviš glazbom?

Iva: Glazbom se bavim od svoje desete godine, kada sam krenula u glazbenu školu. Tada sam počela svirati klavir koji je i danas moj najdraži instrument.

Marija: Nažalost ne sviram nijedan instrument a pjevanjem se bavim od svoje 10. godine.

4. Ukratko nam predstavi glazbenu sekciju koju vodiš…

Iva: Naša glazbena sekcija na Širokom trenutno broji oko 35 članova. Imamo klavir, dvije gitare, a u pripremi je i violina. Svake nedjelje animiramo večernju svetu Misu, a trenutno i utorke svetom Anti. Članovi sekcije vrlo su predani radu i uživaju slaveći Boga pjesmom.

Marija: Naša glazbena sekcija u Mostaru prešla je u zbor mladih “Petrus” u kojem su većina framaši ali u zbor dolaze i mladi koji ne idu na framu. Ima nas 23, a naš voditelj nas prati na klaviru.

5. Što očekuješ od Festivala u Posušju?

Iva: Budući da je ovo prvi ovakav Festival, još nisam sigurna kako bi to točno trebalo izgledati. Ipak, sudeći po trudu, radu i ljubavi uloženim u pripreme, smatram da će to biti još jedno divno i nezaboravno iskustvo za sve framaše Frame Hercegovina. Očekujem mnogo lijepih izvedbi, molitve, zabave i druženja s divnim ljudima…

Marija: Festival sam shvatila kao projekt koji bi trebao prerasti u tradiciju da s pjesmom na usnama kako se festival i zove, slavimo Gospodina i međusobno se upoznajemo i družimo. Voljela ih kada bi to zaživjelo i da se mi mladi framaši okupljamo i na lijep način družimo.

6. Za kraj, poruka svima koji misle doći na Festival…

Iva: Nadam se da će se odazvati veliki broj ljudi i da će framaši svojom pjesmom prenijeti franjevačku radost i veselje na sve koji dođu. Braći framašima poručujem da ponesu osmijeh na licu i radost u srcu da, kao i uvijek, budemo veseli navjestitelji Njegovog kraljevstva. Mir i dobro!

Marija: Poruka je da dođu i da iziđu iz okvira svojih krugova i upoznaju drugu braću i sestre i da se zabavimo kako samo mi framaši znamo… veselo i s pjesmom na usnama! BVB!

frama-posusje.com

OGLASI

Loading