Select Page

Festival žetve u Dabilu po treći put

Festival žetve u Dabilu po treći put

Treći po redu Festival žetve održat će se ove subote u Dabilu, na Šarića poljani u Rakitnu. Festival se održava u subotu 29. srpnja s početkomu 14 sati.

Na festivalu ćemo imati etno radionicu tradicionalne žetve zimnice od 15 do 16 sati. Žeteoci se mogu prijaviti na radionicu na broj 063 005 881. „Ove godine ćemo odraditi i jedan pravilnik žetve. Tu imamo stare žeteoce na Šarića poljani, obitelj Šarić godinama ženju svoju zimicu, ona je i za prodaju. Oni tu svoju zimicu rade onako kako su stari radili. Zbog toga ćemo nastojati kroz našu radionicu očuvati taj stari način žetve zimice i na temelju njihovog iskustva izraditi taj pravilnik koji će nama biti podloga za sve naše buduće festivale i natjecanja“, kazala nam je Nada Šarić koja je zajedno sa svojim obiteljskim  obrtom organizator događaja koji okupi brojne ljubitelje prirode i tradicije u Dabilu.

Nakon radionice slijedi druženje uz okuse tradicionalnih jela. „Mi ćemo imati domaće proizvode, najviše rakitskih, imat ćemo i tradicionalnu pjesmu i svirku. Tako da će to biti jedno lijepo druženej na kojem smo prošle godine imali preko 50 posjetitelja“, kazala nam je naša Nada Šarić.  Također, na festivalu će biti i bogata ponuda domaćih proizvoda koja je prodajnog karaktera.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading