Select Page

[FOTO] Božićni dar iz Posušja: U akciji dragovoljnog darivanja krvi prikupljeno 46 doza krvi!

[FOTO] Božićni dar iz Posušja: U akciji dragovoljnog darivanja krvi prikupljeno 46 doza krvi!

Ususret Božiću brojni naši sugrađani uključili su se u niz humanitarnih akcija te svojim darivanjem, volontiranjem,… nastoje podijeliti radost Božića s najbližima, ali i onima kojima uslijed raznih okolnosti treba naša zajednička pomoć.

Kupnjom raznih artikala i odlaganjem u namjenske pakete za pomoć potrebnima, ubacivanjem novca u humanitarne kase, uplatama na razne donatorske račune, institucije ili ustanove, druge humanitarne akcije , svima je zajedničko jedno, a to je pomoć osobama u stanju potrebe.

Sve gornje navedeno, kao i puno toga što nije navedeno je prilično mjerljivo, može se pretvoriti u vrijednost u  konvertibilnim markama, ili drugoj valuti .

A krv, najdragocjeniji je lijek koji nema cijene, koji se ne može kupiti na brojnim božićnim „šopinzima“ i inim akcijama. Za bolesne, povrijeđene, rodilje,…, sve one u stanju potrebe ovaj lijek mogu osigurati samo osobe dobrog zdravlja, ali dobrog i plemenitog srca i duše.

A takvih je na jučerašnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi u Posušju hvala Bogu bilo, njih 65 je željelo darovati krv i pristupilo na prvu od dvije Božićne akcije dragovoljnog darivanja krvi , a 46 njih je i moglo darovati dragocjenu tekućinu.

Budući da je ovo jedanaesta akcija u tekućoj 2023. godini u kojoj je treći put uzastopno prebačena brojka od 300 doza krvi u organiziranim akcijama dragovoljnog darivanja krvi predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko izrazio je ponos i zahvalnost na svoje sugrađanke i sugrađane, ali i brojne goste i prijatelje ove i drugih akcija. Uputio je i javnu čestitku svim žiteljima općine Posušje i svima koji slave Božić i Božićne blagdane, kao i svim suardnicima za Novu 2024. godinu.

Posebno je pozdravio i zahvalio nezamjenjivim volonterkama i volonterima, Transfuzijskom centru SKB Mostar, svim župnim uredima Posuškog dekanata, općini Posušje na sustavnoj podršci, drugim partnerima, medijima na čelu sa Radio Posušjem.

Veliku čast posjetom i podrškom akciji iskazali su predsjednik i tajnik Crvenog križa Srednjobosanske županije Marijan Lovrinović i Refik Džaja , kao i PROTV iz Tomislavgrada iz koje je i mlada novinarka Ivana Drmić bila dragovoljna darivateljica krvi.

To nije sve što se tiče akcija dragovoljnog darivanja krvi u Posušju za ovu godinu, jer već sljedećeg četvrtka, 28.prosinca na blagdan Nevine dječice – „Mladence“ sprema nam se nova akcija ali u Rakitnu!

Radioposusje.ba / Crveni križ općine Posušje

OGLASI

Loading