Select Page

Prva večer manifestacije “Božić u Posušju” ispunila sva očekivanja!

Prva večer manifestacije “Božić u Posušju” ispunila sva očekivanja!

Mirisi kuhanog vina, fritula i kobasica, ulica, gradski park i trg ukrašeni svjećicama uz neizostavne božićne melodije uistinu su upotpunile blagdansku čaroliju u Posušju.

Jučer je na Trgu hrvatskih branitelja otvorena manifestacija „Božić u Posušju“, a otvorio ju je prigodnim govorom načelnik Općine Posušje Ante Begić. Mnogima koji su došli na posuški trg nije smetalo i nešto prohladnije vrijeme, koje se lako dalo zaboravu uz dobru svirku i ponudu toplih pića i domaćih specijaliteta.

Zabavni program krenuo je nastupom uvijek preslatkih i nasmijanih vrtićanaca iz dječjeg vrtića “Bajka”, a nakon toga nastupili su i osnovnoškolci (OŠ Vranić, PŠ Batin i OŠ Ivana Mažuranića). Najmlađi su uživali u plesu, recitacijama, čitanju bajki, pisanju pisama Djedu Božićnjaku,i  igraonicama u sklopu koje su podjeljene i nagrade za najbolje. Predstavila se i najmlađa i najslađa skupina HKUD-a „Fra Petar Bakula“ Posušje.

Nastavak programa, kroz večernje sate, donio je zabavu za one nešto starije. Nastupio je na manifestaciji i novoosnovani Puhački orkestar HKD-a Napredak podružnice Posušje,koji su uz prijatelje pjevače izveli prekrasne božićne pjesme. Nastupila je i klapa Grga, koja je svojim repertoarom itekako doprinijela svečarskoj atmosferi, a večer je začinio nastup grupe Sitan vez. Sudeći po osmjesima i žamoru, ali i činjenici kako je plato ostao pun posjetitelja i nakon službenog programa, možemo slobodno reći kako je blagdanska čarolija stigla i u Posušje.

No nije naglasak samo na zabavnom dijelu programa, naime, uz sjajno druženje ove godine na „Božiću u Posušju“ u ponudi je bogata gastro ponuda, te štandovi s prigodnim rukotvorinama. Ove godine ih je rekordan broj – njih preko 30!

I sljedeća tri dana na Trgu hrvatskih branitelja priprema se bogat program. Konkretno danas nastupit će nam vrtićanci iz Veselog školarca, u programu su i čitanje bajke, igraonice za djecu kao i nastupi osnovnoškolaca (OŠ Franice Dallera Vir, PŠ Čitluk, PŠ Vinjani). Danas će biti dostupna i popularna fotkaona (od 16:30 do 19:30 sati), nastupit će i HKUD „Vrisak“ Vir, Cheerleading klub Posušje, HKUD „Fra Petar Bakula“ Posušje. Oko 19.30 zagrijat će nas djevojke iz klape Zvizdan, a večer će zatvoriti sjajni bendovi „Rock akademije“ Posušje. 

Kažimo i kako će i ove godine dio prihoda izlagača biti usmjeren Caritasu biskupije Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkanj.

Veliku fotogaleriju prvoga dana “Božića u Posušju” pogledajte OVDJE.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading