Select Page

FOTO: I strukovnjaci obilježili Dane kruha

FOTO: I strukovnjaci obilježili Dane kruha

Nakon što su gotove sve osnovne škole i Gimnazija obilježili Dane kruha, za šlag na kraju su se pobrinuli učenici Srednje strukovne škole iz Posušja.

Učionice postale – primaće sobe

Od ranih jutarnjih sati i dolaska u učionice na nastavu, mogao se čuti onaj poznati svježi miris kruha. Za čiji se krajak borimo, osobito dok je vruć. Prisjetili su se kako su bake i prabaka skromno ali srdačno dočekivale goste u svojoj primaćoj sobi. Pokušali su dočarati vrijeme naših starih, u kojem su lijepi predmeti bili rijetkost, a ono što su imali brižno su čuvali, cijenili, služili se njima samo u posebnim prilikama, kad im dođu gosti. Učenici su ih danas izvukli iz zaborava i svim pružili zadovoljstvo svojom malom izložbom starinske primaće sobe.

Razne slastice

Naravno, tu je bilo i raznih slastica, kojima niko nije mogao odoljeti. UV-u i svim učenicima SSŠ za angažman i maštovitost možemo samo uputiti riječi hvale. Dobra organizacija i suradnja naše uprave, svih djelatnika SSŠ i učenika učinila je ovaj dan posebnim, baš kao i činjenica da su Dani kruha ove godine bili humanitarnog karaktera – za obitelj Petričušić.

By Jasna Jaća Miličević/posusje.net

OGLASI

Loading