Select Page

Održan okrugli stol na temu: „Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima“

Održan okrugli stol na temu: „Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima“

Jučer je u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju održan okrugli stol na temu UNICEF-ovog projekta „Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima“.

Cilj mu je podići svijest o socijalnoj uključenosti, dječjim pravima i sudjelovanju djece i mladih, uključujući i djecu s poteškoćama u razvoju, u odlukama koje utječu na njihove živote na razini lokalne zajednice.

Koordinatorica ovog projekta bila je Ljiljana Pirić. Uvodnim govorom nazočnima se obratila Sandra Jusović, ispred USAID-a, istaknuvši važnost sudjelovanja djece s poteškoćama u razvoju u odlukama koje se tiču njih samih. „Cilj ovog projekta je da se čuje glas djece s poteškoćama u razvoju“, istaknula je Jusović.

Učenice osnovne škole Elizabeta Dolores Milićević i Karla Vranjković održale su kratku prezentaciju o mogućnostima djece s poteškoćama u razvoju, nakon čega su uslijedila pitanja nazočnih te diskusija na istu temu.

Okruglom stolu nazočili su predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, predsjednik Vijeća općine Posušje Ivan Lončar, predstavnici posuških udruga, učenici osnovnih škola, djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading