Select Page

FOTO: Jubilarna 25. Seoska olimpijada “Ilijino brdo 2019.”

FOTO: Jubilarna 25. Seoska olimpijada “Ilijino brdo 2019.”

Danas je otvorena jubilarna 25. Seoska olipmijada Ilijino brdo 2019.

Nakon služenja svete mise na obližnjem groblju, olimpijadu je otvorio predsjednik Kulturno-športskog društva “Ilijino brdo 95′” Marinko Grubišić – Žaer, koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio se svima koji su pomogli oko organizacije ovogodišnje seoske olimpijade.

Olimpijada je počela puštanjem himne “Lijepa naša” i minutom šutnje za sve one koji danas nisu među nama, a posebno za hrvatske branitelje.

Uslijedila je dodijela priznanja posthumno Draganu Lebi, Jozi Radošu, Zvonki Jukiću i Jerki Čuljku, kao i priznanja za organizaciju olimpijade svih ovih godina predsjedniku Grubišiću, Marinku Gavranu – Makari, Branku Martiću – Bilom i Frani Bakuli. Zahvalnice im je uručio načelnik općine Posušje Branko Bago.

Zahvalnica je uručena i generalu Ljubi Ćesića – Rojsu, koji je članovima organizacijskog odbora i načelniku za poklon uručio Poslanicu, odnosno Izvješće predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana o stanju hrvatske države i nacije u 1995. godini, na zajedničkoj sjednici oba doma Hrvatskog sabora, 15. siječnja 1996.

Također, dodijeljena su priznanja za postignute rezultate u starim športovima.

Nakon službenog dijela uslijedio je onaj natjecateljski u četiri discipline: potezanje ruke, klipa i konopa te bacanje kamena s ramena. Dok su borbe bikova u teškoj i poluteškoj kategoriji predviđene u večernjim satima, pred mrak.

Dok pišemo ovaj tekst znamo kako je u bacanju kamena teškog 7 kg pobjedio Ivan Penava s hicem od 14,07 metara. Prvak Hrvatske u potezanju ruke, Splićanin Petar Sević slavio je i na Ilijinu brdu u napetom finalu protiv Livnjaka Josipa Semrena.

I ove godine će se okupiti na tisuće posjetitelja iz svih krajeva BiH, kao i iz susjedne Hrvatske, pretežno Dalmacije, koji će uživati u hrani, piću i druženju.

“Ilijino brdo” se održava u okviru kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito” 2019.

Posušje.net

OGLASI

Loading