Select Page

FOTO: Nakon četiri godine zastoja, napokon položene vodovodne cijevi na “Rojsovoj cesti” za Gradac

FOTO: Nakon četiri godine zastoja, napokon položene vodovodne cijevi na “Rojsovoj cesti” za Gradac

 

Nakon četiri godine zastoja, odnosno prekida radova na izgradnji magistralnog voda Posušje – Gradac, na „Rojsovoj“ cesti su napokon položene vodovodne cijevi na dijelovima puta na kojem nisu bile postavljene.

Radovi na vodovodnoj mreži su počeli sad već davnog 1. ožujka 2010. godine, a isti su stali u rujnu mjesecu iste godine zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ovakva pat pozicija i izbjegavanje odgovornosti općinskih vlasti stajala je donedavno kada je na 14. sjednici Općinskog vijeća općine Posušje, novi saziv Vijeća, konačno usvojio prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za navedeni magistralni vod.

Nakon što su prošlo ljeto postavljene cijevi za izgradnju sekundarne vodovodne mreže, spajanjem cijevi na ovim dionicama stvoreni su preduvjeti za izvedbu priključaka u MZ Gradac.

Nastavljeno širenje vodovodne mreže

Unatoč teškoj financijskoj situaciji širenje vodovodne mreže nastavljeno je ovog ljeta i prema MZ Vinjanima i djelom MZ Vir (zaseok Mikulići) gdje su također stvoreni preduvjeti za priključenje na vodoopskrbni sustav općine Posušje.

Završetkom ovih radova će se stvoriti preduvjeti da će oko 300 domaćinstava u tri mjesne zajednice imati mogućnost priključka na vodoopskrbni sustav.

Riješeni dugogodišnji problemi

– Zadovoljstvo nam je što smo napokon riješili i ovaj dugogodišnji problem na dionici prema Gradcu. Žao mi je što se od 2010. do 2012. izgubilo dragocjeno vrijeme za izradu projektne dokumentacije za pročistač koji je glavni preduvjet za prodaju vode. Čim smo preuzeli odgovornost u vođenju Općine krenuli smo s rješavanjem ovdje navedenih problema. Ovih dana završavamo s izradom projektne dokmuentacije za pročistač, što je bio obiman posao, koja će nam omogućiti da tražimo financijska sredstva za isti. Izgradnja pročistača je glavni preduvjet za prodaju vode Hrvatskoj, napominjem da je naša voda zdravstveno ispravna, ali zbog EU standarda ne možemo je isporučivati Hrvatskoj. Kada se voda počne isporučivati onda ćemo tim sredstvima moći vraćati kredite. Imamo ogromne količine vode, vrhunske kvalitete, koju u budućnosti imamo namjeru isporučivati općinama koje su na nižoj nadmorskoj visina od nas poput Imotskog, Gruda, Ljubuškog pa i jednog dijela Širokog Brijega. – riječi su načelnika općine Posušje Branka Bage.

cijevigradac10 cijevigradac9 cijevigradac8 cijevigradac7 cijevigradac6 cijevigradac5 cijevigradac4 cijevigradac3 cijevigradac2 cijevigradac1

VLM

OGLASI

Loading