Select Page

FOTO: Posušje na predivan način odalo počast braniteljima

FOTO: Posušje na predivan način odalo počast braniteljima

U utorak, 18.11.2014., žitelji općine Posušje su na predivan način odali počast braniteljima, kako onim našima iz Posušja, tako i onima vukovarskim.

U župnoj crkvi molila se krunica, nakon čega je slavljena sveta misa. Kripta je bila pretijesna za sve one koji su sinoć htjeli nazočiti misnom slavlju. Na misi se molilo za pokojnog fra Ljubu Čutura od čije je smrti prošlo godinu dana te za sve branitelje.

vecer sjecanja posusje vukovar 1

Prikazan je je i kratki video o životu i djelu pokojnog fra Ljube, a uradak je djelo fra Marija Knezovića.

vecer sjecanja posusje vukovar 2

Zatim su se framaši, trećari ali i brojni ostali vjernici uputili niz dvije glavne posuške ulice do Trga branitelja. Putem su postavili preko 450 svijeća, a na samome Trgu od svijeća je oblikovana velika krunica s križem.

vecer sjecanja posusje vukovar 4

To su načinili naši mali framaši. Krunica je tolikima u ratu bila štit i obrana. Izrečene su molitve za branitelje koji su svoje živote žrtvovali za našu slobodu i mir, a na kraju se zapjevala Lijepa naša.

vecer sjecanja posusje vukovar 6

Na kraju prelijepe večeri sjećanja, framaši se zahvaljuju onima koji su pomogli u ostvarenju ovoga događaja, u prvom redu policiji, Vodovodu Posušje, Foto studiju Mix, te na koncu svim sudionicima, a bilo ih je zbilja mnogo. Najveću odgovornost besprijekorne organizacije podnijelo je vijeće posuške Frame na čelu s predsjednicom.

DSCN4902

Također, za poginule branitelje Vukovara zapaljenje su svijeće na dva kružna toka sa sjeverne i zapadne strane, na Ričini odnosno u Rastovači.

Posusje.net/frama-possuje.com/foto:Foto studio Mix

OGLASI

Loading