Select Page

[FOTO] Posuško lito: Glazbena škola Posušje održala svoj svečani Godišnji koncert!

[FOTO] Posuško lito: Glazbena škola Posušje održala svoj svečani Godišnji koncert!

jakoj konkurenciji osvojio II nagradu sa visokih 88,40 bodova. Prva nagrada nije dodijeljena tako da je Luka Žulj osvojio najveći broj bodova na natjecanju, u IV kategoriji, a radi se o prvom i drugom razredu srednje glazbene škole, a Josip Polić osvojio je II nagradu sa 81 bodom – klasa prof. Kristijan Ravlić.

Drugi dan natjecanja je protekao u natjecateljskoj atmosferi ali Glazbena škola Posušje nije imala prijavljenih natjecatelja u tim kategorijama. Treći dan natjecale su se flaute. Učenice drugog razreda osnovne glazbene škole, Gabrijela Rezo i Ivana Sabljo, uz umjetničku suradnju prof. Kristine Boras, a sve pod budnim okom i uhom prof. Marijana Bomoštar su briljantno odsvirale svoj program. Gabrijela je osvojila I–3 nagradu sa 95 bodova, a Ivana Sabljo također I nagradu u I kategoriji, sa osvojena 93 boda.

Četvrti dan natjecanja je bio predviđen za natjecanje najboljih zborova i za disciplinu solfeggio/glazbena teorija. Mali zbor Glazbene škole Posušje sastavljen od učenika od I do IV razreda uz pomoć 5 učenica iz V i VI razreda, a koje je vrijedno pripremala prof. Marina Mitar uz umjetničku suradnju prof. Kristine Boras su zadivili sve prisutne lijepim pjevanjem, izvrsnim odabirom repertoara, a žiri im je dodijelio visoku PRVU nagradu sa 99,17  bodova, od mogućih 100 bodova. Samo jedan zbor u njihovoj kategoriji je imao bolji rezultat sa samo 0,83 boda prednosti.

U disciplini solfeggio/glazbena teorija, ukupno se prijavilo oko 220 kandidata iz osnovnih glazbenih škola te 26 učenika iz srednjih škola iz FBiH. Glazbena škola Posušje je vrlo ambiciozno prijavila 5 kandidata oko 20% ukupnog broja prijavljenih. Natjecalo se u znanju iz glazbene teorije, a bodovalo se i točnost i brzina rješavanja postavljenih zadatak. U IV kategoriji se natječu učenici I i II razreda srednje glazbene škole. Učenica Petra Vranjković I razred, osvojila je maksimalnih 100 bodova i time zaslužila SPECIJALNU nagradu, a Josip Polić pored druge nagrade na gitari, okitio se i I nagradom iz discipline solfeggio/glazbena teorija. U V kategoriji prijavljene su 3 učenice iz III i IV razreda. Jelena Čamber sa 97 bodova osvojila je I nagradu, Sanja Đerek II nagradu , a Karla Begić također II nagradu sa 88 bodova i najkraćim vremenom pisanja testa, osvojila je drugu nagradu.

Učenici uz mentorstvo svojih profesora još su jednom pokazali da je Glazbena škola Posušje u društvu najboljih glazbenih obrazovnih institucija u Federaciji BiH i šire što je rezultat svakodnevnog stručnog rada sa učenicima.

XV. Dani harmonike Ugljevik – Bijeljina, je internacionalno natjecanje harmonikaša i jedno od najzahtjevnijih natjecanja u regiji. XV. Dani harmonike 2023. održani su u Ugljeviku – Bijeljina od 27. 4. do 1. 5. 2023. godine. Učenik GŠ Posušje Ante Rezo je u IV kategoriji osvojio TREĆU nagradu.

Akordeon Art plus, 13. internacionalni festival harmonika i 5. međunarodno natjecanje pijanist je još jedno natjecanje gdje je Glazbene škola Posušje sudjelovala i to sa četiri kandidata u tri kategorije. Natjecanje se održalo na Muzičkoj Akademiji u Istočnom Sarajevu. 30 članova vrlo zahtjevnog žirija iz Italije, Njemačke, Poljske, Rusije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije, Litve i Mađarske, su ocjenjivali kandidate. Trud i rad učenika i trud njihovih nastavnika se isplatio te su osvojili vrijedne nagrade. Ivan Begić, učenik II razreda osnovne glazbene škole je osvojio PRVU nagradu, a također Ema Bakula je u prvoj kategoriji osvojila PRVU nagradu. Učenik IV razreda Ivano Drago Bago je u zahtjevnoj konkurenciji osvojio TREĆU nagradu, dok je Karla Begić dobila pohvalu za izvedbu.

 I na ovom natjecanju su učenici GŠ Pšosušje pokazali sa kolikom ljubavlju i predanošću marljivo vježbaju pod budnim okom i uhom svojih vrijednih nastavnika.

Čestitke kako učenicima tako i njihovim vrijednim profesorima i voditeljima na svim ovim sjajnim uspjesima!

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading