Select Page

Muška klapa Zvizdan nastupa na VDP Kaštela

Muška klapa Zvizdan nastupa na VDP Kaštela

Muška klapa Zvizdan iz Posušja, osnovana je u rujnu 2009. godine pod ravnateljskom palicom voditelja Dragana Ivankovića iz Mostara,
a od 2013. godine s glazbenim voditeljem prof. Markom Tomasovićem iz Omiša, kontinuirano djeluje i danas. Njegujemo isključivo tradicionalno klapsko acapella pjevanje,ali tu se nađe i pokoja obrada i pjesmica uz instrumente.

Članovi buduće klape Zvizdan su već 2008.god. organizirali prvi Klapski susret u Posušju, a nakon toga još 5.klapskih susreta, sve do 2014.god., kada nastaje Festival klapske pisme Posušje, u čijoj organizaciji aktivno sudjeluju od samih početaka.

Iza klape su brojni nastupi na klapskim susretima diljem Hercegovine i Hrvatske od kojih možemo izdvojiti i tri nastupa na Festivalu klapske pisme u Omišu, i tri nastupa na Festivalu klapske pisme u Posušju, Festival Školjka u Pakoštanima, Klapski susreti u Trebižatu, Čapljini, Mostaru…Također nastupamo i na promocijama knjiga i svim važnijim kulturnim događajima u Hercegovini i naravno našem Posušju.

Uživamo u pjesmama koje pjevamo, ali još veće zadovoljstvo predstavlja druženje s istinskim ljubiteljima klapske pjesme kazali u nam iz Muške klape Zvizdan Posušje.

Ove godine snimamo i nosač zvuka povodom desete obljetnice klape, te smo uspjeli snimiti i sign “Anđele” autora Hrvoje Grubišića, aranžmana Željka Šparmarjera u produkciji Vinka Didovića,koja će uskoro ugledati svijetlo dana, i izabrana je za jednu od 20 skladbi na ovogodišnjem VDP 2019.

Posuške “zvizde” će biti prva klapa iz Hercegovine koja nastupa na ovom velikom festivalu!

Posuške “zvizde” nastupi će na poznatom VDP Kaštela 2019. i bit će prva klapa iz Hercegovine koja će nastupiti na ovom zaista velikom i hvale vrijednom festivalu i oni će biti prva muška klapa koja je snimila vlastitu pjesmu.
Evo što su nam kazali: “Jako smo ponosni i jako nam je drago da imamo svoju pjesmu i da idemo na VDP Kaštela 2019,
Festival se kontinuirano održava od 1999. godine do danas. Od samog početka je usmjeren prema klapama i to kao alternativna pozornica festivalima klapske tradicijske glazbe. Kao manifestacija širokih žanrovskih okvira, tijekom vremena je mijenjao svoj oblik i sadržaj prilagođavajući ga zahtjevima struke, potrebama klapaša i željama publike. Zahvaljujući tome na njegovim je pozornicama uvijek vladalo svojevrsno stilsko šarenilo – od obrada pjesama iz svijeta zabavne glazbe do stranih evergreena, od vokalno-instrumentalnog do a cappella izričaja, i sl. danas festival djeluje kao križište tradicijske i zabavne glazbe.”
Njegov umjetnički sadržaj zapravo je preslika cjelokupnog zvučnog krajolika povezanog s fenomenom klape – od tradicijskih napjeva, preko obrada, do skladbi u pop maniri. Koncipiran je u dvije glazbene večeri od kojih je prva, revijalna, posvećena tradicijskim napjevima i obradama. Dok je druga natjecateljskog karaktera, namijenjena klapskom pop-u. U posljednje dvije godine na ovoj su pozornici nastupila najznačajnija imena ovog glazbenog žanra: Maslina, Cambi, Šufit, Kampanel, Iskon, Godimenti, Sveti Florijan, Kaše… Uz dobru podršku lokalne zajednice i širok krug poklonika među publikom i izvođačima, može se reći da je postao nezaobilazna pozornica u klapskom glazbenom svijetu.

Klapa Zvizdan nastupiti će s pjesmom “Anđele” koju je napisao i uglazbio Posušak Hrvoje Grubišić član klape Zvizdan.

Posuški.info

OGLASI

Loading