Select Page

FOTO: Produženi boravak „Veseli školarac“ u novim prostorijama

FOTO: Produženi boravak „Veseli školarac“ u novim prostorijama

Produženi boravak „Veseli školarac“ jučer je druženjem s prijateljima, roditeljima i djecom, ali i blagoslovom novih prostorija svečano obilježio početak rada na novoj lokaciji. Veći unutarnji prostor, vanjsko dvorište za djecu, ali i veći parking koji će roditeljima olakšati pristup Veselom školarcu novine su koje podižu kvalitetu usluge.

Vlasnica Produženog boravka „Veseli školarac“ Katarina Senjak je kazala kako doista postoji potreba u našoj općini za jednom ovakvom vrstom usluge:

  • Potreba roditelja je sigurnosne i socijalne naravi, jer ne mogu zbog posla dijete spremiti na nastavu ili ga dočekati nakon nastave, pa im produženi boravak puno olakšava jer su djeca na sigurnom, a uz to izvršavaju svoje školske obveze.

Djecji vrtic skolarac 2

Što sve nudi Produženi boravak „Veseli školarac“  roditeljima i njihovoj djeci kazala nam je vlasnica Katarina Senjak:

  • Produženi boravak uz dječiji vrtić oblik je obrazovno-odgojnog rada s djecom koja pohađaju osnovnu školu. Potreba za produženim boravkom javlja se jednako i kod djece i kod roditelja. U produženom boravku naglasak je na svakodnevno kontinuiranom radu na školskom programu, završavanju domaćih zadaća, učenju, vježbanju i ponavljanju. Uz takav redovan rad na gradivu, dijete je uvijek spremno na provjeru znanja, ne zapušta gradivo i nema strah od provjere znanja. Kod ovakvog rada u grupi s vršnjacima, djeca rado uče, razvija se pozitivno natjecanje u znanju, potiču jedni druge na trud, slušajući jedni druge bolje pamte, te se uče pomagati jedni drugima. Osim rada na školskom gradivu djeca u produženom boravku sudjeluju u zajedničkim projektima vrtića, priredbama, ostavljeno im je vrijeme za boravak na otvorenom, igru i druženje s vršnjicima.“- kazala je Katarina Senjak.

Djecji vrtic skolarac 3

Dodala je da joj je posebno drago što su preseljenjem u novi prostor dobili vanjsko dvorište u koji djeca u svakom trenutku mogu izaći i provoditi vrijeme, jer dosad su uvijek izlasci značili organizirani odlazak u gradski park.

Roditelji koji koriste usluge produženog boravka izrazili su zadovoljstvo velikim parkingom koji su dobili preseljenjem na novu lokaciju.

  • Možda se čini nevažno, ali stvarno jako puno znači kad u miru, bez žurbe, možete ući po svoje dijete, znajući da vam auto nije parkiran na sredini ulice kao što je to bio slučaj na staroj lokaciji, kazale su mame koje koriste usluge produženog boravka.

Djecji vrtic skolarac 1

Osim druženja, igre, učenja nastavnog gradiva za stalne korisnike, u produženi boravak svatko može dovesti svoje dijete na samo nekoliko sati, pri čemu plaćaju samo onoliko sati koliko je dijete provelo u produženom boravku.

Posušje.net

OGLASI

Loading