Select Page

PAPA FRANJO: Samo Putin štiti kršćane diljem svijeta

PAPA FRANJO: Samo Putin štiti kršćane diljem svijeta

PARIZ – Predstojeći susret pape Franje i ruskog patrijarha Kirila ne samo da će biti povijesni vjerski događaj, od njega veliku korist mogu imati kršćani širom svijeta, piše francuski list “Žurnal d’dimanš”.

U pokušaju da obrani kršćane na Bliskom istoku i drugim dijelovima svijeta gdje su progonjeni, papa Franjo želi da zatraži pomoć od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prema papi Franji, Putin je “jedini s kojim katolička crkva može se ujedini u obrani kršćana na istoku”.

“Važno je da se pridružimo naporima Rusije da bi sačuvali kršćanstvo u svim dijelovima svijeta gdje je ugroženo”, rekao je papa Franjo.

Papa se nada da će uz Putinovu pomoć doprijeti do sirijskog predsjednika Bašara el Asada, iranskog lidera Hasan Rohanija, pa čak i kineskih vlasti, i razraditi plan za pomoć kršćanima na ovim prostorima.

Peking i Vatikan nikada nisu imali zvanične diplomatske odnose, ali je papa za francuski list izjavio kako se nada da će uskoro doći do kontakta.

Papa Franjo će se sastati s ruskim patrijarhom Kirilom u petak, 12. veljače. Biće to prvi susret poglavara dvije crkve koje su se razišle 1054. godine.

Sastanak će se održati na Kubi, na aerodromu u Havani, gdje će papa i patrijarh razgovarati, a kasnije potpisati zajedničku izjavu.

poskok.info

OGLASI

Loading