Select Page

FOTO: Sajam umjetnosti u Posušju oduševio publiku

FOTO: Sajam umjetnosti u Posušju oduševio publiku

Tim za umjetnost i kulturu udruge Epsilon sinoć je na Trgu hrvatskih branitelja pred mnogobrojnom publikom upriličio prvi sajam umjetnosti u Hercegovini. Program je započeo dinamičnim djelom sajma koji je obuhvatio predstavu pod nazivom „Vidi ih kako se ljube“, autorice Ružice Jukić, a koja se pak sastojala od dramske, glazbene i plesne izvedbe.

Idejni začetnik cijelog projekta i autorica predstave Ružica Jukić kazala je da joj je srce puno, što zbog mnogobrojne publike, što zbog uspješne predstave, ali prije svega jer se pokazalo koliko je živa svaka umjetnost u Posušju.

Glumci u spomenutoj predstavi: Gabrijela Bešlić, Tomislav Jukić, Ivan Ramljak, Ružica Jukić, Marija Bešlić, Anka Galić, Jelena Jukić, Marin Penava, Mate Landeka, Vinko Čutura, Anja Lončar i Jana Čamber vrhunski su odigrali predstavu držeći pozornost publike od početka do kraja. Posebno je zanimljivo da su svi glumci u predstavi redom Posušani drugih struka, usmjerenja i odabira, ali po onome što smo sinoć imali priliku vidjeti i osobe sa skrivenim glumačkim talentom.

Osim dramskog, predstavu su obilježile i plesne i glazbene izvedbe. Mali orkestar pod dirigentskom palicom Marine Mitar, a u sastavu Marija Polić na violončelu, Marin Jurišić na gitari, Jelena Polić i Marija Pišković na flauti, Milan Mijo Đerek na trubi, Frano Knezović na klavijaturama i Danijel Vukoja na beatboxu publiku je oduševio instrumentalnim izvedbama pjesama My Way Franka Sinatre, All you need is love Beatelsa, Viva la vida Coldplaya ali i drugim popularnim pjesmama.

Drugi, statični dio programa odnosio se na razgledavanje umjetnosti vizualnog karaktera: slikarskih, kiparskih i fotografskih radova, te književnih djela i kreativnog rada kao djela primjenjene umjetnosti. Ovaj sajam je pokazao da u našem Posušju postoji jako puno osoba koje su umjetnički nadarene, a koji su svoj talent do sada čuvali unutar svoja četiri zida. Jedna od njih je i studentica ekonomije Ivana Pavković koja svoj slikarski talent prvi put javno pokazala na 1. Sajmu umjetnosti. „Nakon dugog razmišljanja odabrala sam studij ekonomije jer sam mislila da će mi to usmjerenje pružiti možda lakše pronalaženje posla, od samog slikarstva, odnosno diplome Akademije likovnih umjetnosti. Doduše, ponekad mi bude žao zbog takvog odabira. Ali sad je tako. Slikarstvo je svakako dio mene, moj hobi… “, kazala nam je Ivana.

Koordinator 1. Sajma umjetnosti u Hercegovini Sara Lončar je kazala da je više nego zadovoljna cijelim projektom, odazivom publike, ali i svim tehničkim detaljima, te izrazila nadu da će i dogodine biti volje i prilike organizirati drugi sajam umjetnosti.

Naše Posušje ima umjetnika, ima ljudi koji rade, stvaraju, djeluju i obogaćuju društveni i kulturni život. I to je upravo ono sto je udruga Epsilon sinoć uspjela pokazati prvim sajmom umjetnosti.

radioposusje/Foto: Mate Stipić

OGLASI

Loading