Select Page

FOTO: Vjernici iz BiH na dramskom prikazu Muke Isusove u Imotskom

FOTO: Vjernici iz BiH na dramskom prikazu Muke Isusove u Imotskom

U Imotskom na ulicama grada tradicionalno održan dramski prikaz “Živih slika muke Isusove”.

Taj jedinstveni događaj koji je već davno prešao granice Imotskog i Imotske krajine, održava se šesnaesti put zaredom, a svrstava se u jedan od najupečatljivijih sličnih obreda u svijetu. Više od 350 kostimiranih glumaca amatera, uz jedinog profesionalca Tomislava Martića u ulozi Isusa Krista, cijela mala vojska logističara, počela je u 20 sati s prikazom prve scene “Posljednje večere” u franjevačkom vrtu u Imotskom.

???????????????????????????????

Nakon toga, ulicama i trgovima Imotskog prikazane su biblijske slike najpotresnijeg događaja u povijesti ljudskog roda, od suđenja Isusu, padanja pod križem, susreta s Majkom Marijom, pa sve do spektakularnog razapinjanja na mitskoj utvrdi Topana.

Za ovu priliku posebno je reguliran i promet ulicama Imotskog, zbog velikog broja hodočasnika iz svih župa Imotske krajine i Bosne i Hercegovine.

???????????????????????????????

Organizator ovog događaja je Franjevački samostan u Imotskom. Još od jutarnjih sati u nedjelju je i procesija ulicama Imotskog uz nošenje maslinovih grančica. Procesija je krenula od spomen-križa na Topani do župne crkve svetoga Franje.

/HMS/

OGLASI

Loading