Select Page

FPMOZ i J.P.PP Blidinje potpisali sporazum o suradnji

FPMOZ i J.P.PP Blidinje potpisali sporazum o suradnji

U petak 19 prosinca u prostorijama dekanata FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru svečano su potpisani sporazumi o suradnji između Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te gospodarskih i javnih subjekata: G – tour Međugorje d.o.o., Javno poduzeće „Park prirode Blidinje” d.o.o., Javno poduzeće „Park prirode Hutovo blato” d.o.o. Čapljina te Javne ustanove za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa “Radimlja” Stolac.

Kvalitetnije povezivanje

Osnovna zadaća je aktiviranje i usmjeravanje te osmišljavanje osobnog poduzetništva i mogućnosti kvalitetnijeg povezivanja studenata smjera turizma i zaštite okoliša sa gospodarskim sektorom njihovog primarnog interesa. Više nego ikada u ovom vremenu se očekuje od onih koji studiraju da aktivno upravljaju vlastitom karijerom. Osim toga očekuje stava i da se znaju nositi s različitim promjenama.

Suradnja treba pomoći primjeni stečenih znanja tijekom izobrazbe na fakultetu i u stvarnom okruženju. Na taj se način studenti najbolje upoznaju s radom institucija u koje dolaze, radnim zadacima, djelatnicima, međuljudskim odnosima, a što im sve osigurava kvalitetnu pripremu za uspješan poslovni angažman.

Ovim Sporazumom otvaraju se nova područja uzajamne suradnje koja će se temeljiti na razvoju ideja, koncepata i projekata istraživača i suradnika, Fakulteta i navedenih potpisnika. FPMOZ ima cilj doprinijeti inovativnosti i korištenju znanja i naprednih tehnologija u svrhu poboljšanja konkurentnosti regije, a potpisnici sporazuma kao druga strana, istim uspostavljaju suradnju na načelima te zajedničkih koristi i aktivnosti te povezivanja na svim, posebice znanstvenom polju.

Načela

Istaknuta su i neka od načela u kojima se predviđa suradnja, potaknuta potrebama studenata, ali i potpisnica sporazuma, a vezana su uz:

1. Organiziranje seminara, simpozija, konferencija, radionica i drugih znanstvenih i stručno-edukativnih susreta po pitanjima od zajedničkog interesa strana potpisnica ali i Sveučilišta u Mostaru u cjelini,
2. Mogućnost suradnje kod prijave zajedničkih projekata, kod domaćih i međunarodnih institucija te time stvoriti prilike i mogućnosti za angažman osoblja Fakulteta i strana potpisnica Sporazuma u međusobno dogovorenim projektnim aktivnostima,
3. Razvijati i poticati međusobne projekte i istraživački rad
4. Suradnju u pružanju usluga znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata trećim osobama, gospodarstvu, lokalnoj samoupravi te drugim subjektima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu
5. Omogućiti priliku studentima za sudjelovanje u projektnim aktivnostima kao i potporu razvoju njihovih znanja i vještina.

Potpisivanju su sudjelovali, ispred FPMOZ dekan prof. dr. sc. Mario Vasilj, prof.dr. sc. Ivan Madžar I Tajnica fakulteta dipl. iur Ivana Lugonja, za PP Blidinje ravnatelj dipl.oec. Zdravko Kutle, JU Radimlja ravnatelj mag. Arh./pov. Ante Vujnović te ispred PP Hutovo Blato ravnatelj dipl.ing. Nikola Zovko.

Blidinje.net / vecernjak.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading